Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Risk för algblomning vid badplats

Man bör inte bada eller låta hundar dricka vattnet i Lillkricksands badplats utanför Ånäset – detta på grund av misstänkt algblomning.

Robertsfors · Published aug 1, 2018 at 10:00

Det är  Informationscentralen för Bottniska viken (ICBV) som efter att ha fått in en rapport den 31 juli misstänker att det kan röra sig om algblomning i badplatsens vatten.

ICBV misstänker att det kan vara blågröna alger och därmed rekommenderar de att man undviker kontakt med algerna. Man bör inte bada och inte låta hundar dricka av vattnet.

Informationscentralen rekommenderar att man inte alls badar på platser med algblomning och framför allt är det särskilt viktigt att inte låta barn bada då de kan få i sig algerna genom kallsupar.

Husdjur bör också hållas borta från algblomningarna, då de kan få i sig större mängder alger genom att dricka vattnet eller slicka päls och tassar sedan de gått i vattnet.

Algblomning innebär en stark tillväxt av planktonalger och orsaken kan vara starkt solsken, lugnt vatten och god tillgång på näringsämnen.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Upprörda känslor om Rickleåns riksintresse

Robertsfors Energimyndigheten vill göra Rickleån och Älglunds kraftstation riksintressant för vattenkraften. Robertsfors kommunpolitiker hade inget att erinra när frågan var ute på samråd....

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...