Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

S styr vidare i Robertsfors

Socialdemokraterna kommer fortsätta att styra i Robertsfors, men inte med egen majoritet. Vid sin sida har de Vänsterpartiet.

Robertsfors · Published okt 12, 2018 at 02:15

Efter en osäker period om vem som vekligen ska styra i Robertsfors, har nu en överrenskommelse slutits mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Tidigare har Socialdemokraterna styrt med egen majoritet. Men i och med valet så tappade de sin majoritet. Efter det har det diskuterats om samarbeten i olika konstellationer. Nu står det klart att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har nu gjort upp om ett samarbete.

Kommunalrådet Patrik Nilsson, (S), är nöjd med överenskommelsen och ser ingen fråga som det blir svårt att samarbeta runt. Tidigare har partierna en tradition av samarbete. Vänsterpartiet får en ersättarplats i kommunstyrelsen, men har full insyn och kan vara med på Socialdemokraternas gruppmöten.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...