Onsdag 19 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

S styr vidare i Robertsfors

Socialdemokraterna kommer fortsätta att styra i Robertsfors, men inte med egen majoritet. Vid sin sida har de Vänsterpartiet.

Robertsfors · Published okt 12, 2018 at 02:15

Efter en osäker period om vem som vekligen ska styra i Robertsfors, har nu en överrenskommelse slutits mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Tidigare har Socialdemokraterna styrt med egen majoritet. Men i och med valet så tappade de sin majoritet. Efter det har det diskuterats om samarbeten i olika konstellationer. Nu står det klart att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har nu gjort upp om ett samarbete.

Kommunalrådet Patrik Nilsson, (S), är nöjd med överenskommelsen och ser ingen fråga som det blir svårt att samarbeta runt. Tidigare har partierna en tradition av samarbete. Vänsterpartiet får en ersättarplats i kommunstyrelsen, men har full insyn och kan vara med på Socialdemokraternas gruppmöten.

Klart med garage – men dubbelt så dyrt

ROBERTSFORS Nu är politikerna överens, åtminstone i kommunstyrelsen, om byggandet av ett ambulansgaraget. Men investeringen är dubbelt så dyr som första förslaget.