Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Sjöräddningsbåtar från Sjöräddningssällskapet. Foto: SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET

Ser ett ökat behov av simkunnighet

SVERIGE · Published aug 7, 2020 at 06:15

Svenska Livräddningssällskapet ser ett ökat behov av att stärka simkunnigheten, öka säkerheten vid Sveriges stränder och skapa en större kunskap av att vistas vid vatten.

I maj månad 2018 drunknade 21 personer, vilket är den högsta siffran i maj på 18 år. Det är inte någon speciell åldersgrupp eller kön som har drabbats.

Nygammal vårdchef hittade hem till Lövånger

LÖVÅNGER Hans hemlängtan till Gärde blev för stor. Peter Bergman sa upp sig från sitt chefsjobb i Norrbotten och flyttade hem på vinst och förlust. Nu är han ny verksamhetschef...

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

Mellanbygden med öppet hus i Lövånger

LÖVÅNGER I samband med Lövångers skördemarknad i fredags hade Mellanbygden öppet hus utanför redaktionen. Många kom för att prata med tidningens representanter, ta en kopp kaffe...