Söndag 17 januari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Ska verkstan besikta bilen i glesbygden?

SVERIGE · Published jun 25, 2020 at 06:15

Vid årsskiftet upphör Bilprovningen med sin mobila besiktningsverksamhet i glesbygd, vilken invigdes 2003. Med anledning av detta pågår just nu en förstudie kring vad det skulle innebära för landets bilbesiktare.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening menar att ett system där fordonsverkstäder i glesbygd ges mandat att utföra kontrollbesiktningar skulle ha många positiva effekter.

Det betonas bland annat hur systemet skulle spara in både pengar och tid, samt minska miljöpåverkan för bilägarna. Dessutom betonas att verkstädernas personal är utbildade till både mekaniker och tekniker och att det här blir ett sätt att säkra jobb och lönsamhet för verkstäder på mindre orter.

– Det skulle spara både tid och pengar för bilägarna, möjliggöra att verkstaden finns kvar på orten samt göra en bra insats för miljön, om lokala verkstäder tilläts besiktiga bilar. Bättre win win-situation har jag aldrig sett, säger Bo Ericsson, VD på Sveriges Fordonsverkstäders förening.

Fler nyheter från mellanbygden

Diamanten mångas vän under pandemin

LÖVÅNGER Ingen utställning för den magnifika replikan av kyrkfönstret, men det kommer ju fler somrar. Populariteten kring att göra diamanttavlor har ökat under pandemin,...
Mellanbygden rekommenderar

Backen drar under vintern

BYGDSILJUM I mer än 70 år har åkare susat ner för Bygdsiljumbacken. I år blev däremot starten senare än vanligt.