Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Ska verkstan besikta bilen i glesbygden?

SVERIGE · Published jun 25, 2020 at 06:15

Vid årsskiftet upphör Bilprovningen med sin mobila besiktningsverksamhet i glesbygd, vilken invigdes 2003. Med anledning av detta pågår just nu en förstudie kring vad det skulle innebära för landets bilbesiktare.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening menar att ett system där fordonsverkstäder i glesbygd ges mandat att utföra kontrollbesiktningar skulle ha många positiva effekter.

Det betonas bland annat hur systemet skulle spara in både pengar och tid, samt minska miljöpåverkan för bilägarna. Dessutom betonas att verkstädernas personal är utbildade till både mekaniker och tekniker och att det här blir ett sätt att säkra jobb och lönsamhet för verkstäder på mindre orter.

– Det skulle spara både tid och pengar för bilägarna, möjliggöra att verkstaden finns kvar på orten samt göra en bra insats för miljön, om lokala verkstäder tilläts besiktiga bilar. Bättre win win-situation har jag aldrig sett, säger Bo Ericsson, VD på Sveriges Fordonsverkstäders förening.

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Bra fart hos Martinsons trots coronakrisen

BYGDSILJUM Martinsons i Bygdsiljum söker ny huvudägare, men än så länge har det inte hänt så mycket säger Lars Martinson, koncernchef. Däremot ser orderboken väldigt bra ut trots...
Sport