Måndag 25 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Stora prisskillnader i länet

Länet · Published jun 6, 2019 at 06:15

Svensk Fastighetsförmedling har gjort sin årliga sammanställning över hur stor villa eller bostadsrätt som går att köpa för en miljon kronor i olika delar av Sverige och skillnaderna är stora – bara inom Västerbotten räcker pengarna till en nästan tre gånger så stor villa i Lycksele som i Umeå.

Billigast villor i landet enligt sammanställning finns strax söder om länet, i Sollefteå med närliggande Kramfors på en tredjeplats.

– För den som kan tänka sig att bo en bit utanför de större städerna kan få betydligt mycket mer bostad för pengarna. Med dagens marknad finns det dock fina möjligheter att byta upp dig i det område du redan bor och samtidigt göra en mycket bra affär. Det är viktigt att komma ihåg att vi köper och säljer på samma marknad, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Det är dock inte alla kommuner som finns med i statistiken, från Västerbotten ingår endast Lycksele, Vännäs, Skellefteå och Umeå.

Foto: PIXABAY

Ung kvartett ska ta plats i RIK 2

ROBERTSFORS En sen uppflyttning och Robertsfors IK 2 återfinns i division 4 den här säsongen. Laget är ungt i sin helhet men ändå sticker en ung kvartett ut.

Elevdemokrati på annorlunda skolavslutning

LÖVÅNGER Om du tar en skolavslutning, minus kyrkan och tjocka släkten, vad får du då kvar? Jo, en övning i elevdemokrati! När coronapandemin ruckar traditionerna föds nya...

Berättarens ord nu i bokformat

BYGDSILJUM En berättarkurs behövde kurslitteratur, så Thomas Andersson satte sig ned och reflekterade över sina 30 år inom den muntliga konstformen. Resultatet finns nu i...

Hantverkare håller öppet

RATAN I tider då mycket annat ställs in så kommer hantverkarna på Hantverk i Ratan att hålla öppet i sommar. Tre nya hantverkare kommer att husera i hamnmagasinet.

Nytt kommunalråd lämnar landsbygden

RENBERGSVATTNET När Evelina Fahlesson (S) den 1 juli flyttar från Renbergsvattnet till Skellefteå bryts trenden med Skellefteås kommunalråd bor på landet. Men både hjärta och hjärna finns kvar i Renbergs, menar Evelina, som hoppas kunna återvända en dag.