Tisdag 25 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Stora prisskillnader i länet

Länet · Published jun 6, 2019 at 06:15

Svensk Fastighetsförmedling har gjort sin årliga sammanställning över hur stor villa eller bostadsrätt som går att köpa för en miljon kronor i olika delar av Sverige och skillnaderna är stora – bara inom Västerbotten räcker pengarna till en nästan tre gånger så stor villa i Lycksele som i Umeå.

Billigast villor i landet enligt sammanställning finns strax söder om länet, i Sollefteå med närliggande Kramfors på en tredjeplats.

– För den som kan tänka sig att bo en bit utanför de större städerna kan få betydligt mycket mer bostad för pengarna. Med dagens marknad finns det dock fina möjligheter att byta upp dig i det område du redan bor och samtidigt göra en mycket bra affär. Det är viktigt att komma ihåg att vi köper och säljer på samma marknad, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Det är dock inte alla kommuner som finns med i statistiken, från Västerbotten ingår endast Lycksele, Vännäs, Skellefteå och Umeå.

Foto: PIXABAY

De firade 20-åringen

RISBÖLE Byn må vara liten, men midsommar är alltid signalen för bybor och sommargästerna att dyka upp. I år kryddades firandet med att Risböles byaförening firade 20 år.

Lugnet råder hos tandläkaren mitt ute i skogen

STORRÖDNINGGSBERG En tandklinik mitt i skogen? Kan det verkligen vara möjligt? Absolut. Och ett besök hos Anders och Marita Sundh på tandkliniken Stjärnan i byn Storrödningsberg...

Högre skatt i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunens besparingsbehov blev det stora debattämnet när kommunfullmäktige hölls i Robertsfors i måndags. Beslutet för budgetram innebär en skattehöjning för...