Lördag 24 augusti 2019

Västerbottens Mellanbygd

Stora prisskillnader i länet

Länet · Published jun 6, 2019 at 06:15

Svensk Fastighetsförmedling har gjort sin årliga sammanställning över hur stor villa eller bostadsrätt som går att köpa för en miljon kronor i olika delar av Sverige och skillnaderna är stora – bara inom Västerbotten räcker pengarna till en nästan tre gånger så stor villa i Lycksele som i Umeå.

Billigast villor i landet enligt sammanställning finns strax söder om länet, i Sollefteå med närliggande Kramfors på en tredjeplats.

– För den som kan tänka sig att bo en bit utanför de större städerna kan få betydligt mycket mer bostad för pengarna. Med dagens marknad finns det dock fina möjligheter att byta upp dig i det område du redan bor och samtidigt göra en mycket bra affär. Det är viktigt att komma ihåg att vi köper och säljer på samma marknad, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Det är dock inte alla kommuner som finns med i statistiken, från Västerbotten ingår endast Lycksele, Vännäs, Skellefteå och Umeå.

Foto: PIXABAY

Många nöjda med "nya" vägen till Bjuröklubb

BJURÖKLUBB Efter vägarbete som tagit ganska lång tid så är vägen till Bjuröklubb så gott som klar. Folk som bor i området verkar tycka att det har varit värt all väntan.

Gatlyskampen fortsätter

LÖVÅNGER Sommaren och semestertiderna börjar gå mot sitt slut. Då måste kampen om byarnas gatlysen intensifieras. Det menar man i Hökmark, som hoppas att övriga byar i kommunen...

Premiär i O-ringen gav Patrik mersmak

DJÄKNEBODA Patrik Jonsson, Djäkneboda, svarade för imponerande insats när han sprang sitt första O-ringen. I Etappstart-Medelsvår 4,0 kom han fyra av 178 startande