Måndag 25 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Det var inga föreningen från mellanbygden som ville jobba i EU-valet denna gång. Foto: MORGAN BOHMAN

Svalt intresse från föreningar

En nyhet för i år var att föreningar kunde ställa upp som röstmottagare i EU-valet. Intresset från föreningar i mellanbygden var dock mycket svalt.

MELLANBYGDEN · Published maj 12, 2019 at 12:15

Informationsträffar om föreningars möjlighet att jobba under valet hölls före jul.

Staffan Larsson på valkansliet kan konstatera att det mest var föreningar i eller norr om Skellefteå som anmälde sig som röstmottagare. Lions, SK Lejon och Sunnanå SK är ett par exempel.

– Ingen förening i Mellanbygden hörde av sig ens, säger Larsson.

Han tror dock att intresset kan öka i senare val när upplägget fått sätta sig lite.

– Det är ju en begränsad insats i tid och föreningen får ersättningen. Det kan säkert vara intressant för en byaförening eller vad man nu har.

Ung kvartett ska ta plats i RIK 2

ROBERTSFORS En sen uppflyttning och Robertsfors IK 2 återfinns i division 4 den här säsongen. Laget är ungt i sin helhet men ändå sticker en ung kvartett ut.

Elevdemokrati på annorlunda skolavslutning

LÖVÅNGER Om du tar en skolavslutning, minus kyrkan och tjocka släkten, vad får du då kvar? Jo, en övning i elevdemokrati! När coronapandemin ruckar traditionerna föds nya...

Berättarens ord nu i bokformat

BYGDSILJUM En berättarkurs behövde kurslitteratur, så Thomas Andersson satte sig ned och reflekterade över sina 30 år inom den muntliga konstformen. Resultatet finns nu i...

Hantverkare håller öppet

RATAN I tider då mycket annat ställs in så kommer hantverkarna på Hantverk i Ratan att hålla öppet i sommar. Tre nya hantverkare kommer att husera i hamnmagasinet.

Nytt kommunalråd lämnar landsbygden

RENBERGSVATTNET När Evelina Fahlesson (S) den 1 juli flyttar från Renbergsvattnet till Skellefteå bryts trenden med Skellefteås kommunalråd bor på landet. Men både hjärta och hjärna finns kvar i Renbergs, menar Evelina, som hoppas kunna återvända en dag.