Lördag 19 juni 2021

Västerbottens Mellanbygd

"Jag är försiktigt positiv till att vi nu går mot ljusare tider", säger smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Tydlig nedgång av covidfall i Västerbotten

Under vecka 21 nästan halverades antalet nyupptäckta fall av covid-19 i länet jämfört med föregående vecka – från 441 till 245.

LÄNET · Published maj 31, 2021 at 13:34

– Vi ser en tydlig nedgång vilket känns positivt. Det betyder att västerbottningarna över lag är duktiga på att följa råd och rekommendationer, umgås i sin bubbla och träffas utomhus, säger Region Västerbottens smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

I morgon tisdag upphör de skärpta rekommendationerna i Västerbotten och länsborna ska följa enbart de nationella råden.

– Jag är försiktigt positiv till att vi nu går mot ljusare tider. Vaccinationerna går i rask takt framåt och de nationella rekommendationerna är tydliga och förenklar för oss alla i vardagen och när vi ska planera sommar och semestrar. Det är tydligt vad som gäller, säger Stephan Stenmark.

Det innebär däremot inte att det går att leva som vanligt igen, understryker han:

– I enlighet med de nationella rekommendationerna från imorgon så ska du fortsätta att undvika trängsel i alla sammanhang inklusive handel och kollektivtrafik, handla ensam, umgås i en mindre krets, resa smittsäkert, använda munskydd under rusningstrafik i kollektivtrafiken och när du inte kan hålla avstånd, stanna hemma när du är sjuk och testa dig vid symtom.

Fler nyheter från mellanbygden

Lammgård lägger i grön växel

LÖVSELE Det är dags för generationsväxling i "grönsaksfabriken". Nu tar lammproducenterna Regina och Oskar Berg på Bergsåkersgården över Kräkångers Ekogårds grönsaksodling.
Mellanbygden rekommenderar

Kryptovalutabolag skapar datacenter i Robertsfors

ROBERTSFORS Stabil och grön elförsörjning tillsammans med ett kallt klimat lockar blockchainbolaget Bikupa Datacenter 2 AB att bygga ett datacenter i BrukEtt i Robertsfors.

Nicke ny BIF-ordförande

BUREÅ Han hade provat nästan alla roller i föreningen. Därför tog sig Nicke Johansson an uppgiften som ordförande i Bureå när han fick förfrågan.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport