Onsdag 12 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Foto: PIXABAY

Var femte äldre handlar på nätet

Sverige · Published jul 3, 2020 at 06:15

Allt fler har börjat handla över internet, inte minst under den pågående pandemin. Under maj månad handlade nästan åtta av tio tillfrågade svenskar på nätet.

– E-handeln har stabiliserats på en ny nivå och växte med 36 procent i maj, jämfört med samma månad 2019. Detta trots att de många konsumenter planerar att handla mindre under 2020, där den vanligaste orsaken är att de planerar att vara hemma mer,säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

Yngre är fortfarande de som handlar mest på nätet men de äldre blir allt fler – var femte svarar att de börjat e-handla efter coronautbrottet.

– Det är helt tydligt att den fysiska distanseringen gett effekt på konsumenternas köpbeteenden och atttendenserna verkar hålla i sig. Nya grupper äntrar också e-handeln. Till exempel visar rapporten att kvinnor i åldersgruppen 65-79 år nu e-handlar i lika stor utsträckning som män i åldern 18-29 år, nämligen 69 procent i respektive grupp,säger Carl-Fredrik Teder.

Mer om svenskarnas e-handlande

  • E-handeln växte med 36 % under maj, jämfört med maj 2019.
  • 77 % av svenskarna e-handlade under maj, 81 % av kvinnorna och 73 % av männen.
  • Kläder och skor är återigen den produktkategori som flest handlat från (43 %), efter att ha tappat ledningen till skönhet och hälsa under april.
  • Något färre oroar sig för landets ekonomi, jämfört med i april.
  • Totalt sett tror 38 % att de kommer konsumera mindre (fysisk handel och e-handel) under 2020, jämfört med 2019. 14 % tror att de kommer konsumera mer.

Källa: PostNord

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Detaljplan till domstol

ULLDALSVIKEN Ett beslut om detaljplan för ett område i Ulldalsviken överklagas till mark- och miljödomstolen. En person är kritisk mot delar i detaljplanen och vill se att...

Befarar fler drunkningsolyckor

SOMMAR Sol, värme, bad och ledigt på hemmaplan. Då ökar drunkningsolyckorna. Det är så pass mycket att Svenska Livräddningsällskapet går ut och varnar.

Ökat intresse för båtliv ger fler oerfarna på sjön

BÅTLIV När fler väljer att semestra på hemmaplan har även intresset för båtar stigit rejält. Under maj månad ökade sökningarna efter båtar med 887 procent jämfört med maj ifjol....
Sport