Onsdag 28 juli 2021

Västerbottens Mellanbygd

"Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer", säger Anders Tegnell. Foto: FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Ytterligare lättnader 15 juli

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelar att läget är bra nog för att ytterligare mildra restriktionerna från 15 juli.

SVERIGE · Published jul 12, 2021 at 15:51

– Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer, men umgås gärna utomhus så mycket som möjligt i sommar och tänk på att fortsätta hålla avstånd till andra och att undvika trängsel, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Förändringarna innebär bland annat att begränsningen av antal människor per kvadratmeter i till exempel butiker tas bort och även begränsningen av bokade platser på långväga kollektivtrafik.

Antalet personer som får ingå i samma sällskap vid en offentlig sammankomst eller tillställning höjs från fyra till åtta, både inom- och utomhus.

Här kan du läsa mer om de ändrade rekommendationerna.

Fler nyheter från mellanbygden

Regeringen ger klartecken för hela Norrbotniabanan

LÄNET Nu har regeringen gett Trafikverket i uppdrag att påbörja planeringsarbetet av den återstående sträckan Skellefteå–Luleå.
Mellanbygden rekommenderar

Risk för magsjuka under rötmånaden

MELLANBYGDEN Det är dags för den så kallade rötmånaden, då bakterier frodas och risken för magsjuka ökar.

MSB utreder klimatrisker

SVERIGE Myndigheten för skydd och beredskap, MSB, har på regeringens uppdrag identifierat tio särskilda nationella riskområden i Sverige och risker på kommunnivå som är...
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport