Söndag 28 februari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Statsminister Stefan Löfven (S). Foto: REGERINGSKANSLIET/KRISTIAN POHL

Åttapersonsgräns kvar över jul

"Situationen har inte förbättrats så därför kommer den här mycket hårda restriktionen ligga kvar", säger statsminister Stefan Löfven.

Sverige · Published dec 8, 2020 at 14:24

Den 14 december upphör de nu gällande regionala råden och ersätts av nationella föreskrifter som kommer att gälla över jul- och nyårshelgen. Gränsen på att träffas max åtta personer åt gången ligger kvar.

– Kom ihåg att åtta personer är den nya sociala normen och det gäller även jul och nyår, säger Stefan Löfven.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten betonar bland annat vikten av att hålla sitt umgänge inom en begränsad krets och att den som reser till annan ort under jul reser så smittsäkert som möjligt och inte träffar fler människor än nödvändigt.

Det handlar bland annat om att stanna hemma om man har symptom, välja en resa med platsbokning eller resa på annat sätt som att gå, cykla eller egen bil.

Sara lär ut skrivande

BYGDEÅ För de som drömmer om att skriva genomförs två kurser under våren i Robertsfors. Det är författaren Sara Wikman, Bygdeå, som genomför kurserna.

VIDEO: Ska dra upp traktor från fem meters djup

DJÄKNEBODA I dag förberedde Ume Assistance, tillsammans med dykare för att dra upp den traktor som åkte genom isen på Djäknebodasjön i Djäkneboda den 17 februari.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport