Torsdag 3 december 2020

Västerbottens Mellanbygd

"Med all sannolikhet kommer vi besluta om skärpta allmänna råd och skärpta restriktioner" säger länsråd Lars Lustig. Foto: PRESSBILD / EMMA JOHANSSON

Möte med Tegnell – skärpta restriktioner väntas

Under måndagskvällen träffas länsstyrelsen och Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten för att diskutera möjliga restriktioner för Västerbotten.
– Med all sannolikhet kommer vi besluta om skärpta allmänna råd och skärpta restriktioner, säger länsråd Lars Lustig.

Länet · Published nov 9, 2020 at 18:00

Klockan fem på måndagseftermiddagen sätter sig länsstyrelsens representanter ner tillsammans med bland annat Anders Tegnell i ett distansmöte för at diskutera eventuella skärpta restriktioner i Västerbotten med anledning av den ökade spridningen av coronaviruset.

– Vi ska ha pressträff i morgon efter lunch, säger länsråd Lars Lustig.

Flera andra regioner har redan infört hårdare restriktioner på grund av en ökad smittspridning av coronaviruset.

– Situationen är ju den att vi har haft en förskräcklig utveckling i hela Sverige de senaste två till tre veckorna. Tyvärr gäller det även för Västerbotten, konstaterar länrådet strax före mötet som började klockan 17 på måndagskvällen.

På Träffen närvarar bland annat Anders Tegnell och Johan Karlsson på folkhälsomyndigheten. Lars Lustig ser sannolikheten som hög att restriktionerna ska skärpas även i Västerbotten.

– Med all sannolikhet kommer vi besluta om skärpta allmänna råd och skärpta restriktioner. Det kan innebära att man sänker taket för allmänna sammankomster från 300 till 50.

Vilka förhoppningar har du på skärpta restriktioner?

– Det är en stor utmaning att få ut information om att folk ska orka hålla i och hålla ut. Vi trodde att vi kanske var på väg ur det här efter sommaren men nu har vi en mycket bekymmersam situation. Jag hoppas vi ska få kontroll på smittat och att sjukvården inte ska blir alldeles för hårt belastad, avslutar Lars Lustig.

Kyrkan söker lösningar

BYGDEÅ I och med de skärpta restriktionerna har kyrkans möjligheter minimerats och utmaningen är hur man ska kunna nå ut till folk. Särskilt nu då de stora högtiderna närmar sig...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport