Söndag 28 februari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Nya fall av brittisk virusvariant i länet

Flera fall av den så kallade brittiska varianten av covid-19 har upptäckts i bland annat Lycksele och Skellefteå.

Länet · Published feb 12, 2021 at 13:45

De flesta fallen har koppling till det kända utbrottet på Northvolt i Skellefteå men det har också bekräftats 18 andra fall i Skellefteå, fem fall i Lycksele och ett i Umeå.

– Det visar att den just nu är påtagligt delaktigt i smittspridningen i Västerbotten, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare.

Oavsett variant av viruset gäller samma rekommendationer.

– Även med förekomst av den brittiska virusvarianten gäller samma råd för alla för att begränsa spridning av covid-19, och det centrala är att träffa få människor. Umgås bara med de du bor med, håll avstånd till andra, undvik inomhusmiljöer där folk samlas och arbeta hemifrån så ofta du kan. Men också som tidigare att tvätta händerna ofta, använd munskydd när det rekommenderas, stanna hemma vid symtom och testa dig, säger Stephan Stenmark.

I förmiddags gick Lycksele lasarett upp i förstärkningsläge på grund av den höga belastningen och därmed är samtliga sjukhus i Västerbotten i förstärkningsläge.

Fler alternativ för djurjobben

MELLANBYGDEN En bransch där du blir efterfrågad och lätt kan hitta jobb om du är beredd att röra på dig lite. Så ser branschen för djurskötare ut just nu. Dessutom blir...

VIDEO: Ska dra upp traktor från fem meters djup

DJÄKNEBODA I dag förberedde Ume Assistance, tillsammans med dykare för att dra upp den traktor som åkte genom isen på Djäknebodasjön i Djäkneboda den 17 februari.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport