Tisdag 19 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

De sex män som suttit gripna misstänkta för det misslyckade stöldförsöket i Robertsfors förra veckan är nu släppta på fri fot efter häktningsförhandlingarna i söndags. Foto: ARKIV

Ägaren förvånad över frigivning

Samtliga misstänkta för det misslyckade försöket att stjäla servrar för mångmiljonbelopp i onsdags förra veckan, har släppts på fri fot efter söndagens häktningsförhandling.

Robertsfors · Published nov 20, 2018 at 07:15

– De sex gripna försattes på fri fot då det inte fanns tillräckliga bevis enligt de upgifter jag har tillgång till, men jag har inte läst förhandlingarna och tagit del av resultatet, så jag kan tyvärr inte berätta mer än så, förklarar Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Åklagare Anders Norberg som har hand om fallet gick inte att nå för svar på ytterligare frågor och funderingar.

Mikael Bergmark, ägaren till Element Six gamla lokaler där stöldförsöket ägde rum, kunde dock ge sin syn på det hela.

– Det var förvånande. Men de kanske tänker att det inte var några "supertunga kriminella" så att de går att få tag på senare i en utredning.

– Sedan hade de ju inte brutit sig in utan hade rätt att vara på området, vilket kan ha varit förmildrande trots att de hade lastat in hundratals med servrar i skåpbilar. Men jag tror att flera av de gripna fortfarande är misstänkta, avslutar Mikael.