Tisdag 21 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Laine Åström och Lillemor Holmberg från Lions bjöd på smarrigt fika. Foto: ANN-CHARLOTT NORDLUND

Badgruppen gör juluppehåll.

ROBERTSFORS · Published jan 8, 2020 at 12:00

Nyligen var det avslutning på den badgrupp som drivs av RTP-föreningen I Robertsfors. Denna grupp har hållit på sedan 1965, så nästa år firar de 55 år. Trots att det var dåligt väder och besvärligt väglag hade många kommit till badet även denna dag.

Och det som nu hunnit bli en tradition, så bjöd Lions damer på fika. Som vanligt en smarrig smörgås, plus en pepparkaka. Att det smakar gott efter träningen i det varma vattnet kan många intyga. De tre i personalen fick en liten chokladask för sin hjälpsamhet vid bassängen. Och sedan samlades det in över 600 kronor till ”Barnens Hus” som Lions damerna fick ta med sig.

Redan nu längtar några, till att badet skall börja igen efter julen. 

Allt färre renar dödas i trafiken

LÄNET Antalet olyckor med renar minskar kraftigt i Västerbotten. De senaste fem åren har antalet olyckor minskat med drygt 40 procent. – Vi har fått större gehör för problemet...

Elpriset styr vattenkraften

LÄNET Elpriset har fått en allt större betydelse för när vattenkraftsbolagen väljer att producera elström. När inte priset är tillräckligt högt väljer allt fler att spilla ut...

50 000 kronor i 7-milapotten

ROBERTSFORS 50 000 kronor finns i potten när den 50:e upplagan av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors åks denna vinter söndag 16 februari.

Superlokal bredbandsleverantör

GUMBODA Flera tjänsteleverantörer har nu börjat leverera internet i Robertsfors stadsnät. En av dem är riktigt lokal och finns i Gumboda.