Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Blå propaganda i seriefinalen

Det var tänkt som en ren seriefinal, men söndagens match i regionala futsalligan fick mer karaktären av novisen mot läromästaren. Åkullsjön skåpade ut Kågedalen med 10-0 efter långa perioder av ren propaganda.

ROBERTSFORS · Published nov 24, 2018 at 07:15

Åkullsjön har varit en stormakt i futsal under lång tid, men under inledningen av RFL har resultaten varit betydligt jämnare än under tidigare år. Kanske gör detta matcherna mer intressanta och utvecklande?

– Det är skitbra, då måste man ligga på topp hela tiden. Fler lag verkar satsa på futsal och vill bli bättre, konstaterar spelande tränaren Mia Lindgren.

Efter tre omgångar hade både Åkullsjön och Kågedalen tre raka segrar, men KAIF hade ett måls bättre målskillnad. Det fanns ändå vissa bekymmer för gästerna.

– Vi saknar både Tilda Edholm och Therese Lundmark, som har gjort de flesta målen. Det är ett avbräck, men andra får kliva fram, sa tränaren Marcus Burström.

Under matchens första minuter fanns det vissa tecken på att det kunde bli en jämn match. KAIF kom till några farliga avslut och Åkullsjön slog en och annan missriktad passning.

Men i den femte minuten friställdes Lina Andersson framför mål och kunde placera in 1-0. Lina är ju känd som en riktig måldrottning, men ska numera kanske främst lyftas fram för sin kompromisslösa arbetsinsats.

Nu hittade Åkullsjön den offensiva stilen och inom ramen av fem minuter gjorde laget sex mål, varav 3-0-målet förtjänar ett särskilt omnämnande. Di blåe kom i ett mjukt flytande anfall, där fyra one touch-passningar slutligen gav Elin Lundström det lätta uppdraget att lägga in bollen i öppet mål från en meters avstånd.

Efter 7-0-målet i tolfte minuten lyckades KAIF stoppa blödningen. De fick även chansen från straffpunkten, men den strålande säkra Evelina Lindgren var omutlig hela matchen och nöp förstås även den bollen.

I andra halvlek var KAIF med i matchen på ett bättre sätt, men tack vare Evelina Lindgren var det fortfarande bara Åkullsjön som gjorde målen. Julia Larssons rökare upp i nättaket fram till 10-0 var ett värdigt slut på en propagandaföreställning i två akter.

– Det var lite chockartat när vi gjorde så många mål i början, men rörelsen är fantastisk idag och det ger resultat, säger Mia Lindgren, som själv gjorde 4-0 med en rapp tåfjutt efter golvet, som målvakten inte hann uppfatta i tid.

– Sen är det en styrka att vi håller fokus hela matchen. Vi höll oss till vår plan och det känns riktigt roligt.

Ewelina Persson blev bästa målskytt med tre pytsar och det handlade både om närskott i öppet mål och ett lite mer avancerat solonummer.

– Men det här var ju en lagprestation. Jag fick bollarna serverade, betonade Persson.

– Det var proppen ur idag. Vi har inte riktigt fått till det tidigare, men nu kände vi att det var läge.

Samtidigt är det viktigt att inte sväva iväg, trots att Åkullsjön nu går loss en aning i tabellen.

– Hoppas vi kan fortsätta med högt spel och högt tempo, men det är viktigt att ta en match i taget och ha skoj, så vi inte tror att det är SM-slutspelet redan, avslutar Ewelina Persson.

IFK Åkullsjön - Kågedalens AIF: 10-0 (7-0)

  • 1-0 (’5) Lina Andersson, 2-0 (’5) Elin Lundström, 3-0 (’6) Elin Lundström, 4-0 (’7) Mia Lindgren, 5-0 (’8) Ewelina Persson, 6-0 (’9) Mathilda Pettersson, 7-0 Ewelina Persson, 8-0 Mathilda Pettersson, 9-0 (’30) Ewelina Persson, 10-0 (’39) Julia Larsson.
  • Avslut (på mål): 40-24 (28-15)

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...