Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

VIDEO: Broarnas park invigs

Så blev den invigd till sist. Parken som kom till genom ett medborgarförslag från en 11-årig kille. Och det var fartfyllt när bandet klipptes till Broarnas park.

ROBERTSFORS · Published jun 1, 2018 at 11:15

För fyra år sedan lämnade då 11-åriga Ludvig Oppman in ett medborgarförslag om att bygga en skatepark i Robertsfors. Komunen nappade, slog ihop förslaget med två andra medborgarförslag om att bygga utegym och en hälsostig. Resultatet blev en allaktivtetspark för fem miljoner kronor.

Talet under gårdagens invigning hölls av kommunalrådet Patrik Nilsson som citerade Ludvig Oppman i förslaget där Ludvig var säker på att många skulle jubla om förslaget blev verklighet.

– Ja, Ludvig Oppman. Det blev verklighet, sade Patrik Nilsson och fick applåder av publiken.

Parken har kostat omkring fem miljoner kronor där kommunen själv har bidragit med 200 000 kronor. Resten kommer från externa bidragsgivare.

Bandet klipptes av Ludvig Oppman tillsammans med Rune Wållberg från samhällsrådet som varit en bidragande aktör i projektet.

Ludvig Oppman själv verkade rätt tagen av stunden.

– Jag visste inte att det skulle bli så här stort, sade han.

Publiken blev sedan rejält underhållen av de fyra proffsåkare på skateboard och kickbike som tidigare under dagen hållits workshops för elever från Tundalskolan.

Förutom skatepark ska Broarnas park även innehålla bland annat utegym, beachvolleyplan, boulebana och en motionsstig.

Jag visste inte att det skulle bli så här stort.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...