Måndag 20 augusti 2018

Västerbottens Mellanbygd

VIDEO: Broarnas park invigs

Så blev den invigd till sist. Parken som kom till genom ett medborgarförslag från en 11-årig kille. Och det var fartfyllt när bandet klipptes till Broarnas park.

ROBERTSFORS · Published jun 1, 2018 at 11:15

För fyra år sedan lämnade då 11-åriga Ludvig Oppman in ett medborgarförslag om att bygga en skatepark i Robertsfors. Komunen nappade, slog ihop förslaget med två andra medborgarförslag om att bygga utegym och en hälsostig. Resultatet blev en allaktivtetspark för fem miljoner kronor.

Talet under gårdagens invigning hölls av kommunalrådet Patrik Nilsson som citerade Ludvig Oppman i förslaget där Ludvig var säker på att många skulle jubla om förslaget blev verklighet.

– Ja, Ludvig Oppman. Det blev verklighet, sade Patrik Nilsson och fick applåder av publiken.

Parken har kostat omkring fem miljoner kronor där kommunen själv har bidragit med 200 000 kronor. Resten kommer från externa bidragsgivare.

Bandet klipptes av Ludvig Oppman tillsammans med Rune Wållberg från samhällsrådet som varit en bidragande aktör i projektet.

Ludvig Oppman själv verkade rätt tagen av stunden.

– Jag visste inte att det skulle bli så här stort, sade han.

Publiken blev sedan rejält underhållen av de fyra proffsåkare på skateboard och kickbike som tidigare under dagen hållits workshops för elever från Tundalskolan.

Förutom skatepark ska Broarnas park även innehålla bland annat utegym, beachvolleyplan, boulebana och en motionsstig.

Jag visste inte att det skulle bli så här stort.