Måndag 10 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Carin Elofsson har gått från att vara tillförordnad till ordinarie samhällsbyggnadschef på Robertsfors Kommun. Foto: ARKIV

Carin Elofsson forsätter som samhällsbyggnadschef

Carin Elofsson har varit tillförordnad samhällsbyggnadschef på Robertsfors kommun sen februari och nu blir positionen permanent.

Robertsfors · Published jul 18, 2020 at 06:15

Carin Elofsson tillträder som ordinarie samhällsbyggnadschef på Robertsfors kommun under en tid när mycket händer.

– Det har varit roligt och det är med glädje jag tackar ja till att fortsätta som samhällsbyggnadschef, säger Carin Elofsson.

Carin har förutom tillförordnad samhällsbyggnadschef tidigare varit barn- och utbildningschef I Robertsfors kommun under sju år. Hon har också hunnit med att prova på rollen som samhällsbyggnadschef en gång tidigare, under 2012.

– Carin är en kompetent och erfaren chef och därför väl rustad att möta kommande utmaningar, vilket känns väldigt tryggt, säger kommunchef Anders Persson.

Just nu behandlas flera stora frågor av samhällsbyggnadskontoret. Den nya förskolan i Robertsfors ska invigas.

Förhandlingar pågår med Trafikverket om E4-breddningen och Norbotniabanan ska planeras.

Dessutom ska kommunen se till att det finns ett reningsverk som klarar de nya kraven och starta ett driftbolag för att kunna samnyttja resurser med RoBo.

– Det är en tid för Robertsfors kommun med många stora bollar i luften och det krävs en rutinerad person för att få det att fungera så bra som möjligt, säger Anders Persson.

Carin Elofsson tillträder som ordinarie i början av augusti, efter semestern.

Det är med glädje jag tackar ja till att fortsätta som samhällsbyggnadschef

Ökat intresse för båtliv ger fler oerfarna på sjön

BÅTLIV När fler väljer att semestra på hemmaplan har även intresset för båtar stigit rejält. Under maj månad ökade sökningarna efter båtar med 887 procent jämfört med maj ifjol....

Nya rutiner men arbetet flyter på i primärvården

Mellanbygden Coronakrisen har inneburit ett nytt läge för vården där många har undvikit att gå dit av rädsla för covid-19 och nya rutiner har behövt skapas. Men arbetet har...

Kritisk till gödslingen

INRE ULTERVATTNET Martin Bäckman i Inre Ultervattnet menar att många bönder gödslar för mycket nu för tiden, vilket leder till att det växer igen. Bland annat drabbas hav, sjöar...
Sport