Onsdag 20 januari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Carin Elofsson har gått från att vara tillförordnad till ordinarie samhällsbyggnadschef på Robertsfors Kommun. Foto: ARKIV

Carin Elofsson forsätter som samhällsbyggnadschef

Carin Elofsson har varit tillförordnad samhällsbyggnadschef på Robertsfors kommun sen februari och nu blir positionen permanent.

Robertsfors · Published jul 18, 2020 at 06:15

Carin Elofsson tillträder som ordinarie samhällsbyggnadschef på Robertsfors kommun under en tid när mycket händer.

– Det har varit roligt och det är med glädje jag tackar ja till att fortsätta som samhällsbyggnadschef, säger Carin Elofsson.

Carin har förutom tillförordnad samhällsbyggnadschef tidigare varit barn- och utbildningschef I Robertsfors kommun under sju år. Hon har också hunnit med att prova på rollen som samhällsbyggnadschef en gång tidigare, under 2012.

– Carin är en kompetent och erfaren chef och därför väl rustad att möta kommande utmaningar, vilket känns väldigt tryggt, säger kommunchef Anders Persson.

Just nu behandlas flera stora frågor av samhällsbyggnadskontoret. Den nya förskolan i Robertsfors ska invigas.

Förhandlingar pågår med Trafikverket om E4-breddningen och Norbotniabanan ska planeras.

Dessutom ska kommunen se till att det finns ett reningsverk som klarar de nya kraven och starta ett driftbolag för att kunna samnyttja resurser med RoBo.

– Det är en tid för Robertsfors kommun med många stora bollar i luften och det krävs en rutinerad person för att få det att fungera så bra som möjligt, säger Anders Persson.

Carin Elofsson tillträder som ordinarie i början av augusti, efter semestern.

Det är med glädje jag tackar ja till att fortsätta som samhällsbyggnadschef

Fler nyheter från Robertsfors och mellanbygden

Eric på Näsets öde i en ny bok

ROBERTSFORS Han medverkade i tre krig, skottskadades men överlevde och pensionerades från det militära med Kaptens grad. Historien om Eric Ahlqvist som bosatte sig på en gård i...
Mellanbygden rekommenderar

Irritation vid återvinning

BURTRÄSK Under december drog utbildningen för ÅVC-kort i gång i Burträsk. Efter helgerna var det flera som tänkte testa konceptet i praktiken, men de fick vände hem irriterade,...

En fjäderlätt cupsatsning

DJÄKNEBODA Coronapandemin gör det fortfarande svårt för idrotten, men nu kommer ett initiativ som kan lysa upp vårvintern 2021. En gles badmintoncup kommer avgöras i Djäkneboda...

7-mila skjuts fram en månad

ROBERTSFORS/VINDELN 7-milas arrangörer valt att skjuta fram den klassiska tävlingen – som var planerat till 21 februari – till den 21 mars.