Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Dalkarlså herrgård ligger ute till försäljning men än är det ingen som visat intresse. Foto: ARKIV

Dalkarlså herrgård fortfarande till salu

Dalkarlså herrgård, den tidigare folkhögskolan har nu legat ute till försäljning i olika säljkanaler i någon vecka. Prislappen är 15 miljoner kronor. Än så länge är det ingen intressent som har hört av sig men sånt kan ta tid ibland när det gäller mer speciella objekt enligt mäklaren Lennart Odsander.

Dalkarlså · Published jun 22, 2020 at 11:15

– Intresset har inte varit jättestort men det är ett speciellt objekt och därför förväntar vi oss att det inte är så många som hör av sig. Gemene man köper inget sånt här. Det ska vara rätt person med rätt idé. Det är tio byggnader till exempel, säger Lennart Odsander.

– Den som köper kan vill göra om en del. Sedan kommer Norrbotniabanan och kanske att inför byggnationen av den att det är någon som drar nytta av det, eller att det blir något seniorboende. Man kan även tänka sig att det är något företag i södra Sverige som är intresserat och som har planer här uppe.

Är det någon som har hört av sig och visat intresse?

– Nej vi har ingen på gång just nu. Vi räknar inte heller med att det blir någon större anstormning intressenter. Det är ett unikt objekt.

Hur lång tid kan det ta att sälja ett sånt här objekt?

– Det är svårt att säga men det kan bli när som helst, det vet man inte. Sedan är det ju så att vi har ju ingen allmän visning heller utan vi visar för dom som hör av sig, avslutar Lennart Odsander.

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Robertsforsbornas skit ska lösas

ROBERTSFORS KOMMUN Det kommunala avloppsnätet kommer att kräva stora investeringar de närmaste åren. Vissa åtgärder är också mer brådskande då vite annars risker att dömas ut.

För hög fart även i Ånäset

ÅNÄSET Även i Ånäset och Flarken är hastigheten alldeles för hög många gånger. Vägen förbi skolan i Ånäset är ett exempel. Erland Robertsson bor i Ånäset och jobbar i Flarken....
Sport