Tisdag 21 maj 2019

Västerbottens Mellanbygd

"Därför har vi bestämt oss för Robertsfors"

Pooltillverkarna som planerar att starta sin produktion i Robertsfors är mycket nöjda med mottagandet i kommunen.
– Vi har fått väldigt bra stöd och hjälp från början, säger Daniel Cures Coitino.

ROBERTSFORS · Published mar 11, 2019 at 12:15

 

Han påpekar att poolföretaget kommer att samarbeta med många aktörer i Robertsfors och Ånäset.

– Det handlar om transportfirmor, trädäckföretag och elinstallatörer. Alla som ska göra installationer på pooler. Det blir många som kan åka med på vår resa.

Enligt Daniel Cures Coitino står ägaren till det spanska poolföretaget Polifibra, med fabrik i Madrid, bakom satsningen i Robertsfors.

Villapoolerna som ska tillverkas i Robertsfors, främst i storlekarna 8x4 och 9x4 meter, kommer att säljas på den skandinaviska marknaden. Etableringen blir den första i Sverige för de spanska ägarna.

– På så sätt kan vi minska kostnaderna för transporter, och minska utsläppen och kunna leverera snabbt. Idén med vår verksamhet är att man ska kunna beställa poolen i dag och få den i morgon, och bada samma dag.

Daniel Cures Coitino påpekar att man fått god hjälp av Robertsfors kommun.

– Kommunen och fastighetsägaren har tagit hand om oss väldigt bra. Därför har vi bestämt oss för Robertsfors.

Är det inte bättre att etablera sig i en stor stad?

– Nej, det innebär större kostnader, säger Coitino.

Mikael Bergmark, som äger Elements Sixs gamla lokaler, välkomnar nya hyresgästen.

– Jag försöker hitta flera ben att stå på, så det går framåt. Jag behöver nog en hyresgäst till för att börja tjäna pengar, säger han.

Kommunalråd Patrik Nilsson (S) är i nuläget försiktig med kommentarerna, och hänvisar till pooltillverkaren för information.

– Vad vi kan säga är att vi från kommunen jobbar brett med att hjälpa till med att försöka fylla Element Sixs lokaler. Det här är ju ett alternativ bland andra som vi för en dialog med, och vi följer deras resa med spänning.

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk då de privata bolagen ofta...

Återskapar sjö i Selet

LÖVÅNGER Selets byaförening har sökt och fått pengar för att återskapa sjön Selstjärnen, som gett Selets by i Lövånger dess namn. Målet är att återskapa sjön och samtidigt återfå...

Grafik: Robertsfors ambition att helt slippa konsultstödda familjehem

Länet Det råder stora skillnader mellan kommunernas användning av konsultstödda familjehem. Vissa använder inte hemmen över huvud taget medan andra använder dem nästan uteslutande.

GRAFIK: Hudcancer har ökat kraftigt sedan 1970

LÄNET Färre personer i norr drabbas av malignt melanom jämfört med i andra delar av Sverige. Men sedan 1970 är antalet nya fall ändå sex gånger större. – Det finns alltid en...