Söndag 28 februari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Enligt uppgift ska en i vårdpersonalen på Robertsfors hälsocentral varit bekräftat covid-19 smittad. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Eventuellt smittad på hälsocentral

Enligt uppgift ska en i vårdpersonalen på Robertsfors hälsocentral varit bekräftat smittad av covid-19. Verksamhetschefen Carola Degerman vill varken bekräfta eller dementera, men säger att det inte förekommer någon smittspridning bland personalen i dagsläget.

ROBERTSFORS · Published dec 16, 2020 at 11:15

– Vi har ingen klustersmitta på hälsocentralen vid dags dato, säger Carola Degerman

Carola Degerman säger att man inte behöver vara orolig vid ett besök till hälsocentralen men att man själv bör vidta säkerhetsåtgärder.

– När man besöker oss är det viktigt att man inte går in på hälsocentralen om man har förkylningsymtom.  Det är viktigt att du som patient talar om att du har förkylningssymtom vid eventuellt besök hos oss. Du kan känna dig säker när du kommer till hälsocentralen.

– Vi använder munskydd, ibland visir vid patientkontakt mindre än 2 meter. Vi följer hygienrutiner, håller avstånd etc.

Hu stort är trycket gällande provtagning för covid 19?

–  Det är många som provtar sig och det är så i hela länet. Observera att man ska bara  provta sig när man har symtom eller blivit uppmanad via smittspårare att ta ett test. Jag vill uppmana den som provtar sig med symtom att hen ska stanna hemma tills hen fått svar på testet.

Verksamhetschefen berättar att hälsocentralen kommer att vara en del i den kommande vaccineringen.

– Vi kommer att samverka med kommunen och övriga länet. Det kommer information under kommande vecka. Planeringen är just nu i en intensiv fas.

Fler nyheter från Robertsfors och mellanbygden

Sara lär ut skrivande

BYGDEÅ För de som drömmer om att skriva genomförs två kurser under våren i Robertsfors. Det är författaren Sara Wikman, Bygdeå, som genomför kurserna.

VIDEO: Ska dra upp traktor från fem meters djup

DJÄKNEBODA I dag förberedde Ume Assistance, tillsammans med dykare för att dra upp den traktor som åkte genom isen på Djäknebodasjön i Djäkneboda den 17 februari.
Mellanbygden rekommenderar

Fler alternativ för djurjobben

MELLANBYGDEN En bransch där du blir efterfrågad och lätt kan hitta jobb om du är beredd att röra på dig lite. Så ser branschen för djurskötare ut just nu. Dessutom blir...

Nysätrakrets bidrar till utfodring av vilt

ÅNÄSET Det stora snödjupet gör att djuren i skogen har det svårt. Svenska Jägareförbundet har därför gått ut med bidrag till stödutfodring. Nysätra jaktvårdskrets plussar på...

Särskilda boenden snart vaccinerade

MELLANBYGDEN Snart är alla på särskilda boenden i Robertsfors kommun vaccinerade mot covid-19. Men när det gäller vaccinering inom hälsocentralens område finns utmaningar i både...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport