Onsdag 3 juni 2020

Västerbottens Mellanbygd

Farligt med fläckvis sandning

Sören Borrelid varnar för att det sandas fläckvis på vissa ställen i södra delen av Robertsfors kommun. Han önskar att de som är ansvariga för sandningen inser riskerna med denna fläckvisa sandning och ser till att det sandas över hela sträckorna och inte delvis.

Bygdeå · Published nov 22, 2019 at 12:15

– Vägen Gullmark till Sjulsmark sandas fläckvis i kurvor och i backar, jag upptäckte detta nyligen, säger Sören Borrelid som menar att detta kan vara väldigt riskabelt.

– Problemet är när man kommer ut ur kurvan, då det inte finns någon sand och det är glashalt. Likadant är det när man kommer ned för backen och det är underkylt regn.

Sören har funderat över anledningen till denna fläckvisa sandning.

– En tanke har varit att det kanske är något fel på sandspridaren, en annan att man försöker spara sand, att man har fått order av uppdragsgivaren som bestämmer hur sandningen ska skötas.

Enligt Sören har många bosatta i området uttryckt en oro för den fläckvisa sandningen.

– Folk som kör E4 till Sjulsmark, ett flertal personer, har klagat på halkan och upplevde samma sak. Som snabbast gick det att köra 40 kilometer i timmen, jag hade bilar bakom mig men det var ingen som körde om för man var så osäker på underlaget.

Sören försökte kontakta de som är ansvariga för sandningen men hittade inga uppgifter om vem man kan kontakta.

– Jag sökte någon form av jour men hittade inget journummer, det fanns ett flertal telefonnummer till Svevia, men jag lyckades aldrig få tag på någon som jag kunde prata med. Det vore bra om man offentliggjorde ett sådant nummer när sådana här situationer uppstår.

Polisen bygger ut

ROBERTSFORS Polisen i Robertsfors bygger ut sitt garage. Orsaken handlar inte alls om att antalet bovar ökat utan om att Region Nords dykgrupp behöver mer utrymme.

Mellanbygdskommuner klättrar i miljöranking

MELLANBYGDEN Både Skellefteå och Robertsfors kommun klättrar i tidningen Aktuell Hållbarhets granskning av kommunernas miljöarbete. Skellefteå ligger högt i rankingen bland...

Kritisk mot kulturmiljöregler

Robertsfors Anders Persson nekades att lägga tegelimiterat plåttak på sin villa och fick även nej på sin överklagan. Han gav upp kampen till slut och har nu lagt ett tegeltak....