Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Föreläste på lärcentrum

Projektet Ung och Framåt anordnade en Kick-off inför höstens skolstart på Lärcentrum. Föreläsaren Charbel Gabro tog oss på äventyr med föreläsningen ”Scenen är din” där eleverna lärde sig använda kroppsspråket, berättade om sina historier och behärskade tekniken storytelling.

Robertsfors · Published sep 7, 2018 at 12:30

Projektet Ung och Framåt anordnade en Kick-off inför höstens skolstart på Lärcentrum. Charbel Gabro tog oss på äventyr med föreläsningen ”Scenen är din” där eleverna lärde sig använda kroppsspråket, berättade om sina historier och behärskade tekniken storytelling.

– När jag gick i skolan var jag dum som inte sökte mig till kurator eller psykolog. Mina småproblem blev stora eftersom jag aldrig berättade de för någon. Därför berättar jag nu hela tiden - på scenen, säger Charbel.

Under första halvan av passet fokuserade han på att gå igenom olika tekniker och lära ut metoder som gör att din röst hörs och din kropp syns. Som gör att det du vill förmedla kommer fram på rätt sätt. Oavsett om det är en redovisning på svenskalektionen eller jobbintervju.

Rauf Jafari, var en av eleverna som berättade om sista samtalet med sin mamma i hemlandet.

– Mamma sa, ”Du måste rädda ditt liv, du måste ta dig till en trygg och säker plats”, och efter en lång resa kom jag till Sverige. Här ser jag möjligheter, berättar han.

En annan elev berättade om bemötandet när han väl kom till Sverige och en klasskompis erbjöd sig att lära honom spela biljard.

Med inblick i varandras liv fick både eleverna och personalen lärdomen av att förmedla sina tankar på rätt sätt men också hur det dagliga bemötandet mellan oss människor sätter spår.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...