Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Gradins tog hand om defensiven

Två lag med noll poäng möttes i ett kommunderby på söndagskvällen. Far och son Gradin säkrade defensiven för Robertsfors 2 och såg till att Flarken kammade noll. Offensivt dirigerade Linus Näslund det kreativa spelet.

Flarken · Published jun 7, 2018 at 07:15

Under grå himmel och med påtaglig vind skulle något av lagen, eller möjligtvis båda, lägga nollan i poängkolumnen bekom sig. Flarken, som en månad tidigare slagit gästerna med 1-0 i en träningsmatch, hade förhoppningar om de första poängen i seriespel sedan hösten 2016.

– Vi ska ligga på rätt sida och försöka att inte slarva. Om vi kan utnyttja att vi är fysiskt starkare ska vi ta vår första trepoängare idag, sa Flarkentränaren Anders Lindgren.

Matchen spelades på naturgräs, ett ganska ovant underlag för RIK2, men det tycktes inte påverka gästerna. Åtminstone fram till avsluten, som ofta rultade och tultade utanför stolparna eller steg ordentligt till väders.

– Det är svårt att avsluta på den här mattan, men vi skapar många lägen och till slut släppte det, sa Linus Näslund, som matchen igenom var planens främste kreatör. I den nionde minuten placerade han in 0-1 från straffpunkten.

Det dröjde egentligen till matchens sista 20 minuter innan det släppte på allvar. Fram till dess var matchbilden tydlig, men med en liten nerv av spänning på grund av den knappa ledningen. RIK2 hade totalt grepp över spelet och de få gånger som Flarken var på gång offensivt stoppade RIK-försvaret framstötarna med klockrena brytningar.

RIK-ikonen Joel Gradin gjorde målvaktsdebut och med sonen Manfred som mittback såg familjeduon till att det inte blev några mål bakåt. Pappa Gradin var nästan sysslolös fram till slutminuten, då han slog till med en blixtrande benparad.

– Vi håller uppe tempot i matchen och till slut får vi utdelning, men det var svårt att hålla fokus i målet med så lite att göra.

Mot slutet av matchen byttes Shallom Kidane in och han lyckades göra ett stort avtryck med många skapade chanser och även målet som betydde 0-3. Innan dess hade Samuel Flodin satt 0-2 på straff och då Flarken fick en spelare utvisad i samband med den såg poängchanserna väldigt magra ut.

Matchen avrundades med att Linus Näslund kom fri och lobbade bollen över målvakten fram till 0-4.

– Det är en liten specialare jag har på frilägen. Om vi kan fortsätta spela fin fotboll, så kan vi plocka fler poäng framöver, sa en nöjd tvåmålsskytt.

Flarken - Robertsfors 2: 0-4 (0-1)

0-1 (’9) Linus Näslund (straff), 0-2 (’65) Samuel Flodin (straff), 0-3 (’74) Shallom Kidane, 0-4 (’86) Linus Näslund.

Avslut (på mål): 7-28 (3-15)

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...