Måndag 18 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Hyreshus snart klart

Hyreshuset på Storgatan i Robertsfors tar alltmer färdig form. I mitten på augusti väntas slutbesiktning.

ROBERTSFORS · Published jul 3, 2018 at 07:15

Platschefen Tommy Eriksson trycker på fjärde våningen i hissen och snart kliver vi ut på ett våningsplan som börjar likna färdiga lägenheter med parkettgolv och kakel och klinker i badrummet.

– Det är ganska bra standard, säger Tommy Eriksson.

För Robertsfors del är ett fyravåningshus en stor sak. Det högsta boningshus som byggts. Utsikten från balkongen på fjärde våningen är också ovanlig med Robertsforsmått mätt.

Men för Tommy Eriksson och företaget JSB som bygger över hela landet är det inget märkvärdigt.

– För oss är det här ett litet hus, säger han.

Snickarna har i skrivande stund en del jobb kvar invändigt. Vecka 27 väntas leveransen av kök komma och den 16 augusti är det dags för slutbesiktning. Då kommer det däremot sannolikt at kvarstå en del markjobb.

Kommunchefen Karin Ahnqvist har goda förhoppningar om att huset kommer att bli fullbelagt på en gång. I dagsläget är bara en eller två lägenheter kvar som inte är tecknade.

– Det beror egentligen på att vi sysslat med annat på ROBO och inte varit i kontakt med de som visat intresse, säger Karin Ahnqvist.

Inflyttningen ska ske i oktober.

– Vi kommer att göra ett inflyttningschema tillsammans med hyresgästerna, säger Karin Ahnqvist.

För oss är det här ett litet hus.

70-tal djur brann inne i Ytterbyn

Ytterbyn Under natten mot i dag började en ladugård i Ytterbyn utanför Lövånger brinna och ett 70-tal kalvdjur brann inne. När räddningstjänsten kom till platsen var ladan redan övertänd,...

Hundraåriga björkar kan avverkas – hotar att falla

Ånäset Gamla tingshuset är omgivet av björkar som är över hundra år gamla. Nu vill stiftelsen som bevarar tingshuset avverka flera av träden. Stiftelsen pekar på risken att de...

Entreprenörsparet: ”Förlora inte riktigt vår grej”

LÖVÅNGER Paret Celina och Emelie Ahlback har varit framgångsrika chefer i restaurangbranschen i tio års tid, men behövde en ny utmaning. Nu går de i skytteltrafik mellan...