Tisdag 11 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Industrihuset som inrymt bland annat företaget Telecenter i Bygdeå ska nu säljas. Foto: LARS-GÖRAN HALVDANSSON

Industrihus i Bygdeå ute till försäljning

Verksamhetslokalen Telecenter i Bygdeå, Bygdeå industrihus, ska säljas av Robertsfors kommun. Byggnaden står idag tom sedan HVB-verksamheten avvecklats.

BYGDEÅ · Published okt 4, 2018 at 11:15

Lokalen har i omgångar varit aktuell för försäljning då den i första hand inte setts som en kommunal verksamhetslokal. Den nyttjades mellan 2015 fram till 2017 som boende för ensamkommande barn då behovet att snabbt få fram lokaler för det ändamålet fanns.

I samband med att HVB-verksamheten avvecklades fick samhällsbyggnadschefen uppdraget att avyttra/sälja fastigheten och att i samband med försäljning stycka av lämpligt område mark. Någon försäljning skedde däremot inte under 2017.

Under våren/sommaren 2018 har cirka fem privatpersoner och företag visat intresse av att köpa industrihuset. Fyra av dem vill förvärva lokalen för sin egen näringsverksamhet. Mäklare har föreslagit ett riktpris på 1,5 miljoner kronor för industrihuset med tillhörande biutrymmen.

Kommunstyrelsen beslöt nyligen att industrihuset ska säljas. Beslutet gäller under förutsättning att försäljning sker öppen genom mäklare, att köpeskillingen överstiger 999 000 SEK och att försäljningen sker senast år 2019.

Callcenterföretaget Telecenter lämnade Bygdeå 2012 efter 14 års verksamhet.

Tar kampen mot beroendet

Robertsfors Varje söndag sedan i september har en nystartad AA-grupp haft möten i Rubinens lokaler i Robertsfors. Enligt Paavo som varit med och grundat gruppen finns det ett...

Hasse har blivit helt fri från Ockelbosjukan

Lövånger Hasse Wik var en av de som drabbades av Ockelbosjukan 2013. – I dag känner jag mig i nästan bättre skick konditionsmässigt än tiden före jag drabbades av Ockelbosjukan,...

Samråd om översiktsplan

BURTRÄSK Just nu finns den fördjupade översiktplanen för Skellefteås landsbygder ute för samråd. I torsdags hölls öppet hus i Burträsk med en chans för allmänheten att bolla...

Fler kommuner i Västerbotten vill ha hälsorum

Länet Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu vill fler kommuner i länet också skapa hälsorum för att utveckla sin...

Vill ha bidrag för ödehus

ÖVERKLINTEN Inge Lindström i Överklinten vill med ett medborgarförslag ha en annan typ av bidrag med nybyggnadsbidrag till de som köper ett ödehus.