Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Foto: ARKIV/MORGAN BOHMAN

Inga planer på stora hyreshöjningar

Förra veckan hade Robertsfors besök av Hyresgästföreningen som värvade medlemmar. Enligt en medlemsvärvare skulle det vara rejäla hyreshöjningar på gång i området, men det visade sig vara felaktiga uppgifter.

Robertsfors · Published okt 24, 2018 at 08:15

Ett flertal hyresrättsinnehavare i Robertsfors hade besök av medlemsvärvare från Hyresgästföreningen förra veckan och fick veta att det var ”rejäla hyreshöjningar” på gång i området.

Mellanbygden kontaktade då i första hand Helena Brändström vid Robertsfors bostäder för att ta reda på hur det ligger till. Hon låter förvånad när hon får höra vad Hyresgästföreningen har sagt och säger:

– Gällande hyresförhandlingarna har vi absolut inga uppgifter på vad vi kommer att yrka ännu, eftersom vår hyresförhandling börjar i januari. När det kommer till hyrorna på lokaler brukar det följa KPI index oftast beroende på hur avtalen ser ut.

När vi diskuterar frågan med Kenneth Eklöf, enhetschef för medlemsutveckling vid Hyresgästföreningen, så meddelar även han att detta inte stämmer.

– Har vår representant sagt så har han uttryckt sig fel och oklart och måste genast korrigera vad han säger, säger Kenneth Eklöf beklagande och fortsätter:

– Vi har inga bud från Robertsfors bostäder. Det här är en nationell fråga där Svenska Fastighetsägareföreningen vill ha större hyreshöjningar nästa år. Och Svenska fastighetsägareföreningen och Sabo har närmat sig varandra.

– Och det är klart. Skulle det komma krav på tre procent höjning eller mer då upplever nog folk det som att det är stora krav, avslutar Kenneth Eklöf.

Har vår representant sagt så har han uttryckt sig fel och oklart och måste genast korrigera vad han säger.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...