Tisdag 25 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Ingen rädder för blodet

Operationer finns de som gillar och sprutor kan man vänja sig vid. Historierna från praktiken var underhållande när ett gäng undersköterskor firade sin färdiga utbildning på Lärcentrum i Robertsfors.

ROBERTSFORS · Published jan 20, 2020 at 07:15

Det är 15 undersköterskor som efter tre terminer nu kan kalla sig undersköterskor efter avslutad utbildning. De flesta har redan jobb inom vården men har nu fått både den teoretiska och till viss del praktiska kompetensen för att bli undersköterskor.

Många trivs så bra på sina arbetsplatser i Robertsfors kommun att de trots utbildningen inte kan tänka sig annat än att vara kvar. Men för andra har ett större intresse väckts.

– Jag har nog tänkt läsa vidare. Som det ser ut nu blir jag nog specialistundersköterska. Demensspecialist. Det har varit så roligt att läsa så det är därför jag vill fortsätta säger Tina Salmonsson.

Isabell Norlin som idag jobbar på ett LSS-boende i Robertsfors har eventuellt andra planer.

– Jag vet inte om jag kanske söker mig mot sjukhus, säger hon.

De färdiga undersköterskorna avtackades av bland annat Evy Andersson, äldre- och handikappomsorgschef i Robertsfors som verkligen är glad åt utbildningen då behovet är stort av personal.

– Utbildningen är jättebra för vår kompetensförsörjning. Jag hoppas att den fortsätter och det gör den ju, säger hon.

Ännu en utbildning till undersköterska startar också på Lärcentrum i februari. Där finns det restplatser kvar på utbildningen.

LRF Konsult blir Ludvig & Co

ROBERTSFORS LRF Konsult byter namn till Ludvig & Co i början av mars. Det nya namnet är egentligen inte så konstigt utan har en mycket tydlig koppling till företagets historia....

Försvaret vill kunna ta över ditt fordon

MELLANBYGDEN Försvarsmakten vill kunna nyttja privata snöskotrar, bilar, lastbilar och motorcyklar i händelse av att krig hotar. Därför pågår nu en förstärkning av totalförsvaret...

Brexit kan ge kompetens

VÄSTANTRÄSK Den 1 februari genomfördes slutligen Brexit. Donna Richmond och Paul Connolly, som fick sitt svenska medborgarskap förra våren, hjälper till att förmedla kontakter...