Måndag 25 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

"Det är en snabb lösning för att det ska funka", säger Patrik Nilsson (S). Foto: ARKIV/ROLF JAKOBSSON

Kommunalrådet: "Jag är otroligt brydd"

Kommunalrådet Patrik Nilsson, (S), ser inga konstigheter i beslutsunderlaget. Däremot är han rejält fundersam över oppositionspartiernas agerande i fullmäktige.

ROBERTSFORS · Published maj 10, 2019 at 12:15

Beslutsunderlaget som var framtaget var inte alls så bristfälligt i sammanhanget som oppositionen hävdar, menar Patrik Nilsson. Underlaget var bara det som behövdes för att gå vidare och i en snabb process söka bygglov för att kunna börja bygga i sommar. Oron han ser är att Robertsfors annars blir utan ambulans i sommar.

– När deras anställda mår dåligt vad tror du chefen gör då? Då drar han ambulansen till Umeå. Jag vill inte måla fan på väggen men det kan bli konsekvensen, säger han.

Beslutsunderlaget är heller inte sämre än de underlag man normalt brukar ha när en investeringsbudget ska tas, hävdar han.

Räcker 500 000?

– Det är det kostnadsunderlag vi har fått från entreprenören. Och det här ska ju inte stå där för evigt. Det är en snabb lösning för att det ska funka, säger Patrik Nilsson.

Det han är mest fundersam över är varför ingen reagerat tidigare. Ärendet har gått genom både arbetsutskottet och kommunstyrelsen utan att någon i oppositionspartierna röstat emot förslaget.

– De andra mindre partierna har ju haft samma information men inte yttrat sig överhuvudtaget. Dessutom har deras oppositionsråd gett ok. Man blir lite brydd när det kommer upp i fullmäktige och deras gruppledare är borta och så förhalas det här.

Oppositionsrådet Lars Tängden, (C), var själv bortrest när kommunfullmäktige hölls. Han delar helt och hållet Patrik Nilssons uppfattning om vikten av en ambulans i samhället.

– Det är ju jätteviktigt att vi hittar en snabb och bra lösning, för ambulansen vill vi ju ha kvar. Alternativet kan ju vara att man drar in ambulansen i sommar, säger han.

Lars Tängdén säger att centern generellt haft synpunkter på dåliga underlag inför beslut men att det inte hjälpt.

Varför reagerade du inte i kommunstyrelsen?

– Jag tog inte upp det då för jag såg också att det fanns anledning att behandla det så fort som möjligt.

Ung kvartett ska ta plats i RIK 2

ROBERTSFORS En sen uppflyttning och Robertsfors IK 2 återfinns i division 4 den här säsongen. Laget är ungt i sin helhet men ändå sticker en ung kvartett ut.

Hantverkare håller öppet

RATAN I tider då mycket annat ställs in så kommer hantverkarna på Hantverk i Ratan att hålla öppet i sommar. Tre nya hantverkare kommer att husera i hamnmagasinet.

Berättarens ord nu i bokformat

BYGDSILJUM En berättarkurs behövde kurslitteratur, så Thomas Andersson satte sig ned och reflekterade över sina 30 år inom den muntliga konstformen. Resultatet finns nu i...

Nytt kommunalråd lämnar landsbygden

RENBERGSVATTNET När Evelina Fahlesson (S) den 1 juli flyttar från Renbergsvattnet till Skellefteå bryts trenden med Skellefteås kommunalråd bor på landet. Men både hjärta och hjärna finns kvar i Renbergs, menar Evelina, som hoppas kunna återvända en dag.

7-Mila vill bli dubbelt så stora

7-MILA Årets upplaga av 7-Mila genomfördes i ett väder som var en smärre katastrof med hård blåst och hällregn. Trots det deltog 600 åkare. Nu satsar långloppet på att växa...

Skolor föreslås läggas ned

ROBERTSFORS KOMMUN Skolstrukturen i Robertsfors kommun utreds. En första delrapport innehåller bland annat förslag på en nedläggning av grundskolorna i Åkullsjön och Djäkneboda.