Onsdag 16 oktober 2019

Västerbottens Mellanbygd

Konsert med något för alla

Konserten som både skulle vara en rejäl skolavslutning och en bra start på sommaren hade något för de flesta. Lisa Ajax tilltalade den yngre publiken medan Chris Kläfford levererade till den äldre generationen.

ROBERTSFORS · Published jun 18, 2019 at 12:15

Det håller på att bli lite av en tradition att Robertsfors kommun ordnar mäktiga konserter i samband med skolavslutningen. För två år sedan gästade Panetoz samhället. I år var det dags för två andra storheter.

Konserten var tänkt att hållas i Centrumhusparken men fick i sista stund flyttas in i Jenningshallen då väderleksprognosen såg oroande ut.

Både gamla och nuvarande musikskoleelever gjorde framträdanden men det riktiga jublet kom när kvällens första dragplåster kom upp på scenen.

Lisa Ajax hade problem med rösten och fick ta hjälp av publiken med de högre tonerna. Men stämningen blev snarare ännnu högre när en mäktig publikkör tog ton i melodifestivalhiten Torn.

Idolvinnaren Chris Kläfford kom med fullt band och visade med sin mäktiga röst vilken fullfjädrad artist han är. Egna låtar varvades med klassiker som John Lennons Imagine i en timslång spelning som avslutades med två extranummer.

Konsertkvällen hade möjliggjorts bland annat av att näringslivet i Robertsfors sponsrat biljetter till alla kommunens skolungdomar. 400 ungdomar hade hämtat ut sina biljetter. En av dem var Ellen Gustavsson.

– Det är jättekul, sade Ellen Gustavsson som var fullt på det klara med vad som var bäst:

– Att Lisa Ajax och Chris Kläfford är här.

Under kvällen avtackades en rörd Pelle Robertsson som går i pension efter 38 år som musiklärare. Kommunalrådet Patrik Nilsson citerade Robertsforsbördige musikern Jimmy Källqvist:

– Pelle borde ha en staty utanför kommunhuset.

Pelle borde ha en staty utanför kommunhuset

Vd satsar mer i egna företaget

Hökmark Åke Paulsson, vd för Ecorub AB, har köpt 200 000 aktier i det egna företaget. Då Åke Paulsson är vd för företaget omfattas han av insiderlagstiftningens krav på anmälan...

För kallt på ”Manhattan”?

BURTRÄSK Hyresgäster som sitter med filtar och vantar, köper in egna element och värmer upp lägenheten genom att köra ugnen med öppen lucka. Nu kräver flera hyresgäster på...

Efter seriesegern: Så ska RIK etablera sig i trean

ROBERTSFORS 2019 innebar ett stabilt avancemang till division 3. Med stark vilja, en stärkt organisation och ett sammansvetsande träningsläger i Spanien har Robertsfors IK tänkt...

Sänker hastigheten trots massiv kritik

MELLANBYGDEN Kritiken från berörda kommuner angående sänkningen av hastighetsbegränsningen från 90 till 80 kilometer i timmen var inte nådig. Trots det tänker Trafikverket inte...