Tisdag 25 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Kreativ bomb i nya lokaler

I grunden blir det en frisör- och tatuerarsalong. Men Annica Grundström Elmberg som öppnar nytt på Storgatan i Robertsfors har väldigt många fler idéer vad som kan göras i lokalerna.

ROBERTSFORS · Published aug 26, 2019 at 11:15

Annica G Elmberg driver sedan sju år tillbaka Frisören och Kreatören i Umeå. En salong där frisörer, tatuerare och konstnärer kan mötas, allt under en hållbar flagg. Det är det konceptet hon nu vill införa även i Robertsfors i före detta Matts Sports lokaler.

Lokalerna innehöll senast en butik för hästprylar men känns helt förvandlade när man kommer in genom dörren. Även om mycket är bygg- och stök-kaos syns tanken när Annica tar med på en rundvandring. Det mesta är målat i grått, möbler och inredning går i gammal stil. Pärlspont och kalkfärg har använts.

– Huset bär på så mycket själ så då måste man skapa utifrån själen. Det ska kännas vilsamt att komma hit, säger Annica G Elmberg.

Hon har bott i Robertsfors i sju år och pendlat till salongen i Umeå. Grunden i lokalerna i Robertsfors blir frisör- och tatuerarsalong. Men redan innanför dörren ska en baristadel finnas med ekologiskt kaffe.

Rummet innanför innehåller frisör- och tatuerarsalong.

– Båda salongerna är skvallerfria, säger Annica och visar upp det ”skvallerfria biblioteket”.

Här finns inga klassiska veckomagasin utan recept och hantverksböcker och tidskrifter om hållbarhet.

– Det tycker jag är inspirerande. Om nån säger att men det här var ett roligt recept. Eller om nån säger att den här artiklen med Jögge Sundqvist var intressant. Man kanske skulle börja slöjda.

Innanför finns det Annica kallar för Stora salen.

– Här kan allt inom hållbarhet få plats. Här kan man om man vill ha en workshop eller en föreläsning. Jag känner ju så sjukt mycket spännande kunder.

Hantverksträffar är också tänkbart.

– Då ska man kunna hyra det här rummet per timme. Jag ser det här som ett litet minikulturhus.

Annica tänker sig yogaklasser i lokalerna. Kanske lunchyoga eller meditation. I Umeå bjuds lokala konstnärer in regelbundet.

Bankvalvet som finns kvar sedan Handelsbankens tid i lokalerna kallar hon för Tysta rummet. Oklart vad som ska bli av det rummet. Ett annat rum finns som skulle gå att hyra ut som kontorsplats i en kreativ miljö.

Ju mer hon berättar desto mer känns det som att en kreativ bomb briserat i lokalerna. Och idéer saknas sannerligen inte.

– Det finns så sjukt mycket man kan göra!

Hon har också ett eget rum där hon kan jobba själv då hon även är illustratör.

Om allt går som det ska ska en smygöppning ske den 3 september.

Det finns så sjukt mycket man kan göra!

LRF Konsult blir Ludvig & Co

ROBERTSFORS LRF Konsult byter namn till Ludvig & Co i början av mars. Det nya namnet är egentligen inte så konstigt utan har en mycket tydlig koppling till företagets historia....

Försvaret vill kunna ta över ditt fordon

MELLANBYGDEN Försvarsmakten vill kunna nyttja privata snöskotrar, bilar, lastbilar och motorcyklar i händelse av att krig hotar. Därför pågår nu en förstärkning av totalförsvaret...

Polisen har misstänkt efter smitningsolyckan

ÅNÄSET Polisen har nu en misstänkt efter den smitningsolycka där en person blev påkörd i Ånäset i söndags. Den påkörde mannen är fortfarande allvarligt skadad.

Shallom valde Umeå FC

ROBERTSFORS Robertsfors IK fortsätter rusta inför comebacken i division 3, men det blir utan Shallom Kidane. Den talangfulle forwarden kommer spela med Umeå FC i U17-allsvenskan...