Tisdag 19 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Kycklingar kläcktes på skola

Klasserna 3A och 3B på Jenningsskolan fick tidigare i höst 15 ägg och fick samtidigt låna en äggkläckningsmaskin. Eleverna fick sedan själva skriva texter om kycklingarna när de kläckts. Mellanbygden publicerar här en av texterna.

Robertsfors · Published nov 26, 2018 at 07:15

Det var på eleven Arvid Landmarks kalas de började prata om kycklingar. Arvids mamma Ellinor kom med ett förslag om att ta 15 ägg till Jenningsskolan.

Vi hade äggen på Jenningsskolan i Robertsfors. Det tog 21 dagar för äggen att kläckas och vi fick dem den 12 september. Vi fick lära oss hur det går till när kycklingarna kläcktes.  Det var bara 8 ägg som kläcktes.

Vi fick lysa på äggen nästan varenda dag.

Kycklingarna var väldigt trötta när de kom ut från ägget. När de kom ut kunde de inte gå. Efter en halv dag blev de väldigt fluffiga. Vi fick en kyckling som var svart, två som var brunorange och resten var gula.

Man fick klappa men inte lyfta upp dem för de var väldigt ömtåliga. Ifall man skulle råka tappa dom på marken så skulle dom dö. Kycklingarna kunde bara flyga en liten bit.

Tina-Linn Sandberg fick ta hem fyra kycklingar och Arvid Landmark fick ta hem resten av kycklingarna. När kycklingarna hade kläckts så fick vi ha dem i tre dagar till.

Ellinor Landmark kom och hämtade kycklingarna på fredag den 5 oktober.

Man fick klappa men inte lyfta upp dem för de var väldigt ömtåliga