Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Kycklingar kläcktes på skola

Klasserna 3A och 3B på Jenningsskolan fick tidigare i höst 15 ägg och fick samtidigt låna en äggkläckningsmaskin. Eleverna fick sedan själva skriva texter om kycklingarna när de kläckts. Mellanbygden publicerar här en av texterna.

Robertsfors · Published nov 26, 2018 at 07:15

Det var på eleven Arvid Landmarks kalas de började prata om kycklingar. Arvids mamma Ellinor kom med ett förslag om att ta 15 ägg till Jenningsskolan.

Vi hade äggen på Jenningsskolan i Robertsfors. Det tog 21 dagar för äggen att kläckas och vi fick dem den 12 september. Vi fick lära oss hur det går till när kycklingarna kläcktes.  Det var bara 8 ägg som kläcktes.

Vi fick lysa på äggen nästan varenda dag.

Kycklingarna var väldigt trötta när de kom ut från ägget. När de kom ut kunde de inte gå. Efter en halv dag blev de väldigt fluffiga. Vi fick en kyckling som var svart, två som var brunorange och resten var gula.

Man fick klappa men inte lyfta upp dem för de var väldigt ömtåliga. Ifall man skulle råka tappa dom på marken så skulle dom dö. Kycklingarna kunde bara flyga en liten bit.

Tina-Linn Sandberg fick ta hem fyra kycklingar och Arvid Landmark fick ta hem resten av kycklingarna. När kycklingarna hade kläckts så fick vi ha dem i tre dagar till.

Ellinor Landmark kom och hämtade kycklingarna på fredag den 5 oktober.

Man fick klappa men inte lyfta upp dem för de var väldigt ömtåliga

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...