Torsdag 9 april 2020

Västerbottens Mellanbygd

Rikard Stjärnbäck, Elle-Kari Åström, Annika Sandberg och Sören Nilsson på LRF Konsult i Robertsfors både flyttar och byter namn i mars. Foto: LARS-GÖRAN HALVDANSSON

LRF Konsult blir Ludvig & Co

LRF Konsult byter namn till Ludvig & Co i början av mars. Det nya namnet är egentligen inte så konstigt utan har en mycket tydlig koppling till företagets historia. Det kommer sig efter företagets grundare, Ludvig Nanneson. I början på mars byter också Robertsforskontoret lokaler.

ROBERTSFORS · Published feb 24, 2020 at 12:00

Namnbytet har varit känt inom koncernen ett tag men inte kommunicerats utåt. Den 10 mars ska det officiella bytet ske till det nya namnet.

Ludvig Nanneson var en agronom som såg behovet av hjälp inom branschen. Men även om LRF Konsult idag har en stor del i sin verksamhet inom jord- och skogsbruk erbjuder de även hjälp till företagare inom alla branscher.

– Det är många i andra branscher som inte riktigt har förstått att vi hjälper till där också, säger Annika Sandberg, redovisningskonsult på kontoret i Robertsfors.

Tillägget ”& Co” i namnet syftar på företagets anställda rådgivare som för hans arv vidare.

Robertsforskontoret har fem anställda. Inom området Ekonomi hjälper de till med löpande bokföring, bokslut och deklarationer.

De hjälper också företag med egna ekonomiavdelningar som behöver tillfällig hjälp.

EU- och SAM-ansökningar (som exempelvis gårdsstöd) men även generationsskiften är annat som man jobbar med. LRF Konsult erbjuder även tjänster inom juridik och fastighetsförmedling.

– Att vara en del i en koncern med 1 300 anställda upplevs som en stor trygghet, här finns mycket kompetens att rådfråga, säger Rikard Stjärnbäck.

LRF Konsult i Robertsfors byter också lokaler i början på mars. Verksamheten flyttas från en huskropp i Centrumhuset till en annan. Byrån kommer att ta plats i Arbetsförmedlingens gamla lokaler.

Nuvarande lokaler ligger på övervåningen i samma hus som Apoteket.

– Det som blir positivt för kunderna är att slippa den här hemska trappen upp till oss, vi blir mer lättillgängliga för våra kunder, säger Annika Sandberg.

Lokalerna som snart lämnas ägs av Robertsfors kommun. Tanken för kommunens del är att göra om lokalerna till lägenheter.

Det som blir positivt för kunderna är att slippa den här hemska trappan

Ludvig Nanneson

  • Föddes 1881 i Harplinge socken i Halland.
  • Tog Agronomexamen vid Alnarps lantbruksinstitut år 1903.
  • 1918 startade Ludvig Driftsbyrån på uppdrag av Sveriges Allmänna Lantbrukssällskap. Idén var att starta en byrå som hjälpte lantbrukare med alla typer av ekonomifrågor.
  • I takt med att lantbrukarnas och entreprenörernas behov växte, utvecklades byrån till Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag.
  • Under 80-talet bytte Driftsbyrån namn till LRF Konsult och har idag 1 300 anställda med  kompetens inom ekonomi, fastighetsförmedling, juridik samt skatt- och affärsrådgivning på 130 orter i Sverige.

Lokalvårdare rädda för smittan

Robertsfors kommun Lokalvårdare inom Robertsfors kommun säger att de saknar ombyten och menar att de riskerar att dra med sig eventuell smitta, både hem och mellan olika...

Nya kommunchefen ser fram emot jobbet

ROBERTSFORS Anders Persson från Sävar utsågs i måndags till ny kommunchef i Robertsfors. Anders börjar sin tjänst på allvar den 1 maj.

Tre nya döda i Västerbotten

Länet I dag torsdag rapporterar regionen att ytterligare tre personer avlidit till följd av covid-19 i länet, två under dagen och en i tisdags.

Eftertanke när berättande tystnar

MORA Under hela 2010-talet har Linda Marklund utvecklat sitt berättande. När rösten nu ofrivilligt tystnar under vår och försommar återvänder hon i stället till grundstoffet och...

Anders Persson ny kommunchef i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunstyrelsen har idag utsett Anders Persson som ny kommunchef för Robertsfors kommun.