Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Misstänkta servertjuvar i förhör

De sex gripna vid den misstänkta serverstölden släpptes på fri fot, men samtliga är fortfarande misstänkta. Ett intensivt utredningsarbete pågår för att så snabbt som möjligt försöka få svar på om det var ett stöldförsök i mångmiljonklassen, eller inte.

Robertsfors · Published nov 21, 2018 at 17:15

Efter häktningsförhandlingar som leddes av jouråklagaren vid Umeå tingsrätt i söndags, försattes de sex gripna, tillika tyska männen, som misstänks för att ha utfört ett stöldförsök av servrar till ett värde av 15 miljoner kronor på fri fot.

Tingsrätten släppte samtliga då man ansåg att bevisen inte nådde upp till sannolika skäl för brottet, vilket är den högre misstankegraden.

– Men misstankarna kvarstår, det är inte avskrivet på något vis, betonar åklagare Anders Norberg vid Åklagarkammaren i Umeå som har hand om fallet.

Det pågår nu ett intensivt utredningsarbete.

– Vi hade förhör i går och i dag och vi försöker komma fram till ett beslut så snabbt som möjligt, fortsätter åklagaren.

Tror du att fallet kan komma att läggas ner?

– Det kan bli något av det eller så blir det ingenting av det. Jag håller alla möjligheter öppna.

Hur lång tid utredningen kommer att ta vill han dock inte spekulera i.

– Nä det är svårt att svara på. Samtliga misstänkta och målsägare är tyska medborgare och det ska översättas och så vidare.

Enligt Anders Norberg kan det vara tal om något civilrättsligt mellan de tyska parterna i fallet.

– Ja man kan ha uppfattningen att de inte är överens.

Så det är olika bud bland dem om vem som har rätt till servrarna?

– Ja så kan man säga, avslutar Anders Norberg.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...