Onsdag 24 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Misstänkta servertjuvar i förhör

De sex gripna vid den misstänkta serverstölden släpptes på fri fot, men samtliga är fortfarande misstänkta. Ett intensivt utredningsarbete pågår för att så snabbt som möjligt försöka få svar på om det var ett stöldförsök i mångmiljonklassen, eller inte.

Robertsfors · Published nov 21, 2018 at 17:15

Efter häktningsförhandlingar som leddes av jouråklagaren vid Umeå tingsrätt i söndags, försattes de sex gripna, tillika tyska männen, som misstänks för att ha utfört ett stöldförsök av servrar till ett värde av 15 miljoner kronor på fri fot.

Tingsrätten släppte samtliga då man ansåg att bevisen inte nådde upp till sannolika skäl för brottet, vilket är den högre misstankegraden.

– Men misstankarna kvarstår, det är inte avskrivet på något vis, betonar åklagare Anders Norberg vid Åklagarkammaren i Umeå som har hand om fallet.

Det pågår nu ett intensivt utredningsarbete.

– Vi hade förhör i går och i dag och vi försöker komma fram till ett beslut så snabbt som möjligt, fortsätter åklagaren.

Tror du att fallet kan komma att läggas ner?

– Det kan bli något av det eller så blir det ingenting av det. Jag håller alla möjligheter öppna.

Hur lång tid utredningen kommer att ta vill han dock inte spekulera i.

– Nä det är svårt att svara på. Samtliga misstänkta och målsägare är tyska medborgare och det ska översättas och så vidare.

Enligt Anders Norberg kan det vara tal om något civilrättsligt mellan de tyska parterna i fallet.

– Ja man kan ha uppfattningen att de inte är överens.

Så det är olika bud bland dem om vem som har rätt till servrarna?

– Ja så kan man säga, avslutar Anders Norberg.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...

Lär dig hantera ångest och oro

ROBERTSFORS Om ångest och nedstämdhet och vad man själv kan göra för att hantera problemen föreläste kuratorn Ida Wilded inyligen.