Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Nu är tärningen kastad

Den tredje augusti skapade Andreas Bengtsson Robertsfors Spelgrupp på Facebook. Syftet med gruppen är att tillsammans spela sällskapsspel/brädspel. Gruppen fick snabbt hela 14 medlemmar och nu väntar man bara på den första spelträffen i den nybildade gruppen.

ROBERTSFORS · Published aug 14, 2020 at 07:15

Upptakten till spelgruppen började med att Andreas Bengtsson sonderade terrängen i facebookgruppen ”Robertsfors Tips”.

Frågan om det fanns intresse för en spelgrupp fick snabbt 37 likes och 20 kommentarer.

– Det är ju trevligt att spela, säger Andreas Bengtsson med ett hjärtligt skratt, som en förklaring till hur han fick idén att starta denna grupp.

Andreas är så gott som uppfödd med brädspel, då han som barn ofta spelade med de övriga familjemedlemmarna.

En tradition som han håller vid liv genom att fortsatt spela mycket med familjen.

– Man skall spela brädspel för att det är roligt, säger Andreas Bengtsson, man får träffa trevliga människor och för att man utvecklas.

Hur utvecklas man?

– Man får ju tänka i nya banor, se hur andra tänker och prova strategier säger Andreas, som ser fram emot att få premiärspela mot medlemmarna i den nya spelgruppen.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Nygammal vårdchef hittade hem till Lövånger

LÖVÅNGER Hans hemlängtan till Gärde blev för stor. Peter Bergman sa upp sig från sitt chefsjobb i Norrbotten och flyttade hem på vinst och förlust. Nu är han ny verksamhetschef...

En bra turismsommar i Ratan

RATAN Historiska Ratan är ett stort dragplåster för turismen i Robertsfors kommun. Sommaren har varit över förväntan, både på restaurangen och museumet Tullgården, på campingen....

Engagerat i Överklinten

ÖVERKLINTEN I lördags hölls i Överklinten för tredje året i rad engagerade diskussioner om miljöfrågor, denna gång om en landsbygd utan bensin och diesel. Jämmerdalen heter...