Onsdag 12 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Ny pastor i pingstförsamlingen

Pingstförsamlingen i mellanbygden har fått en ny pastor efter att i många år ha varit utan. Niclas Strindells väg in i den rollen är en historia i sig.

MELLANBYGDEN · Published okt 25, 2018 at 08:15

Niclas Strindell är född och uppvuxen i Gunnarn, har jobbat några år som missionär i Tadjikistan där han bodde med familjen men kommer närmast från Uppsala. Han har anhöriga i Dalkarlså då svågern är Stig Åsbringer, rektor på Dalkarlså folkhögskola.

Ett behov av miljöombyte gjorde att Niclas ringde Stig och frågade om det inte fanns något att hyra i byn. Dagen efter var det ordnat och i februari flyttade Niclas och hustrun till Dalkarlså.

– Vi kom hit för att vila upp oss. Jag har en utbrändhet bakom mig och tänkte att jag behöver ett miljöombyte, säger Niclas Strindell.

Huset i Uppsala hyrdes ut och Niclas kände att han inte var beredd att gå tillbaka till jobbet som pastor i Uppsala än utan behövde vila mer. Men i maj hände ett mirakel.

– Jag var på en konferens i Gunnarn och bad predikanten att be för mig. Från den stunden var jag helad. Det går inte att jämföra från före och innan. Jag var frisk. Och inte bara att jag var frisk. Jag hade fått tillbaka inspirationen och kände att nu vill jag tillbaka till pastorstjänsten.

Niclas hade berättat om sin situation för församlingen i mellanbygden och tackade sedan för de förböner han fått.

– De visste ju om min situatiuon så fast de var utan pastor så hade de aldrig frågat mig.

Men nu inleddes samtal, församlingen ville ha honom som pastor och så blev det. I församlingen instämmer man också i vilken historia det är hur de fick en ny pastor.

– De har sökt och bett så länge och plötsligt så finns det en här, säger Niclas Strandell.

Församlingen mådde bra innan trots att man saknade pastor och Niclas har mycket gott att säga om församlingsledningen och allt arbete som görs inom församlingen.

– Men det är naturligtvis väldigt roligt för dem att de fått en pastor, säger han.

Under hösten har han satsat mycket på att bygga upp och stärka människor i församlingen.

– Det har ju funnits en viss trötthet. Många har ju burit ett stort lass.

Nu vill Niclas Starndell se hur han och församlingen kan bidra till att göra bygden ännu bättre. Han har också lagt märke till skylten på kommunhuset i Robertsfors med visionen att vara Sveriges bästa kommun 2020.

– Jag har tänkt kontakta kommunledningen och höra om vi kan hjälpa till från församlingen.

Närmast ligger däremot en missionärskonferens på Cypern. Pingstförsamlingen i mellanbygden har mycket engagemang när det gäller missionerande.

– Jag vill ju sätta mig in i det arbetet, säger Niclas Strindell.

De har sökt och bett så länge och plötsligt så finns det en här

Niclas Strindell

Aktuell: Ny pastor i Pingstförsamlingen i Västerbottens mellanbygd

Ålder: 47

Bor: Lägenhet i Dalkarlså

Familj: Hustrun Marianne och tre vuxna barn

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Detaljplan till domstol

ULLDALSVIKEN Ett beslut om detaljplan för ett område i Ulldalsviken överklagas till mark- och miljödomstolen. En person är kritisk mot delar i detaljplanen och vill se att...

Befarar fler drunkningsolyckor

SOMMAR Sol, värme, bad och ledigt på hemmaplan. Då ökar drunkningsolyckorna. Det är så pass mycket att Svenska Livräddningsällskapet går ut och varnar.

Ökat intresse för båtliv ger fler oerfarna på sjön

BÅTLIV När fler väljer att semestra på hemmaplan har även intresset för båtar stigit rejält. Under maj månad ökade sökningarna efter båtar med 887 procent jämfört med maj ifjol....
Sport