Torsdag 9 april 2020

Västerbottens Mellanbygd

Påkörningsolyckan i Ånäset var befarad, enligt Erland Robertsson, Ånäsets samhällsråd. Foto: PIXABAY

Olyckan var befarad

Olyckan då en man i 20-årsåldern påkördes i Ånäset var tyvärr väntad enligt Erland Robertsson, Ånäsets samhällsråd. Samhällsrådet har sedan länge velat ha en gång- och cykelväg från busshållplatsen vid E4 till busstationen.

ÅNÄSET · Published feb 26, 2020 at 07:15

Det var i söndags kväll som mannen kördes på efter Skolgatan i Ånäset. Enligt polisen avvek bilen från platsen och händelsen utreds därför som en olycka med smitning.

Erland Robertsson är inte förvånad att olyckan inträffade.

– Det här kom inte som nån överraskning för nån. Det skulle kunna hända och nu hände det. Det här är nåt vi i Ånäset har varit medvetna om att det är riskfyllt, säger han.

Samhällsrådet träffade Trafikverket 2016 och framförde bland annat öskemålet om en GC-väg. Man vill även att hastigheten i samhället ska sänkas till 40 och att undermåliga trottoarer åtgärdas. Men inget händer och många ärenden blir liggande på Robertsfors kommun menar Robertsson som är fortsatt bekymrad.

– Det är säkert inte sista gången det här händer.

Lokalvårdare rädda för smittan

Robertsfors kommun Lokalvårdare inom Robertsfors kommun säger att de saknar ombyten och menar att de riskerar att dra med sig eventuell smitta, både hem och mellan olika...

Nya kommunchefen ser fram emot jobbet

ROBERTSFORS Anders Persson från Sävar utsågs i måndags till ny kommunchef i Robertsfors. Anders börjar sin tjänst på allvar den 1 maj.

Tre nya döda i Västerbotten

Länet I dag torsdag rapporterar regionen att ytterligare tre personer avlidit till följd av covid-19 i länet, två under dagen och en i tisdags.

Eftertanke när berättande tystnar

MORA Under hela 2010-talet har Linda Marklund utvecklat sitt berättande. När rösten nu ofrivilligt tystnar under vår och försommar återvänder hon i stället till grundstoffet och...

Anders Persson ny kommunchef i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunstyrelsen har idag utsett Anders Persson som ny kommunchef för Robertsfors kommun.