Onsdag 23 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Parken klar för besiktning

Byggandet av aktivitetsparken i Bygdeå har nu nått mållinjen och samtliga delar av parken är klara. I dagarna sker slutbesiktningen och snart börjar man med organiserade aktiviteter för barn- och ungdom.

BYGDEÅ · Published sep 3, 2020 at 11:15

– I veckan ska de stora pumptrack, parkour och utegymmet slutbesiktas. Så efter det kommer vi att dra igång prova på-verksamhet. Sen i själva området ska det upp belysning och det ska vara lite buskar och sådant, så det är inte helt klart än men nyttjandet av området är väldigt nära att vara helt klart. Allting står på plats, berättar Lis-Beth Öberg, som hålliit i projektet.

Pumptracken, cykelbanan, var klar först. Men nu är även parkouren och utegymmet färdigställt. Även parkouren har börjat användas.

– Men vi har inte haft någon där som visar hur det fungerar, utan det väntar vi med tills vi har slutbesiktat. Utegymmet ställde vi nyligen på plats.

Det var tidigare tal om att det skulle bli en invigning, men utifrån det rådande dagsläget har det inte varit möjligt att planera för någon.

– Det är ju svårt hur man ska begränsa det i så fall, man vill ju både basunera ut det till alla och samtidigt ska man säga ”du får inte komma”. Så jag kommer att bolla det med Bygdeå GIFs styrelse så vi tar rätt ansvar för det hela.

Intresset för aktivitetsparken har varit stort ända sedan pumptracken blev klar.

– Det har varit barn där varje dag och de som bor i närheten säger att det varit mycket aktivitet där. Det är jätteroligt att se.

Det har varit barn där varje dag

Engagerat i Överklinten

ÖVERKLINTEN I lördags hölls i Överklinten för tredje året i rad engagerade diskussioner om miljöfrågor, denna gång om en landsbygd utan bensin och diesel. Jämmerdalen heter...

Misstanke om mordbrand kvarstår efter storbrand

ROBERTSFORS Natten mot fredag den 14 augusti förstördes ett flerfamiljshus i Robertsfors i en brand. Polisen har fortfarande inte kunnat konstatera någon brandorsak men...

Roland har pallat för tryck(eri)et

VEBOMARK Roland Vikberg ville bli förskollärare, men efter 40 år som grafiker och 33 miljarder förpackningar åt TetraPak, sluts cirkeln på sätt och vis. Nu fyller han 60 år och är mellanstadielärare i Vebomark.

Ändrade larmrutiner oroar i Ånäset

ROBERTSFORS KOMMUN Brandkåren larmas inte som förr till bränder och olyckor. Det här har väckt en viss oro i Ånäset då det befaras att räddningstjänsten där kanske ska läggas ner.

Väntan på IVPA är snart över

ROBERTSFORS KOMMUN Att räddningstjänsten ska kunna åka på sjukvårdsuppdrag är en fråga som diskuterats i många år i Robertsfors kommun. Nu är det på gång. – Vi kommer nog att få...
Sport