Måndag 25 mars 2019

Västerbottens Mellanbygd

Daniel Cures Coitino, försäljnings- och marknadsansvarig vid Scandinaviska Poolfabriken, räknar med att kunna starta pooltillverkning i Robertsfors redan i maj i år. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Pooltillverkare etablerar sig i Robertsfors

Pooltillverkaren Scandinaviska Poolfabriken etablerar sig i Element Sixs gamla lokaler i Robertsfors.
På sikt kan etableringen skapa 60 arbetstillfällen, och tillverkningen beräknas starta redan i maj i år.

Robertsfors · Published feb 27, 2019 at 12:00

Företaget skulle ha startat pooltillverkning i Miwa Kakelugnars gamla lokaler i Lövånger redan för ett år sedan, då under namnet Skellefteå Poolfabrik, men dessa planer fick överges eftersom lokalerna inte var godkända.

– Men nu har vi äntligen hittat lokaler som passar utmärkt för vår verksamhet. Vi kommer att börja produktionen om allt går som det ska i maj 2019, säger Daniel Cures Coitino, försäljnings- och marknadsansvarig,

Han betonar att vissa verksamhetstillstånd fortfarande återstår innan allt formellt är klart.

Ett hyresavtal med BrukEtt, företaget som äger Element Sixs gamla lokaler, har dock undertecknats.

– Som max kommer vi att behöva anställa 60 personer, säger Daniel Cures Coitino.

Scandinaviska Poolfabriken räknar med att på sikt tillverka mellan 300 och 500 villapooler per år. Företaget hyr från början 1 300 kvadratmeter i Element Sixs tidigare lokaler.

– Självklart går det att expandera i samma lokaler eftersom det är så stort, säger Daniel Cures Coitino.

Han påpekar att poolföretaget kommer att samarbeta med många aktörer i Robertsfors och Ånäset.

– Det handlar om transportfirmor, däckföretag och elinstallatörer. Det blir många som kan åka med på vår resa.

Enligt Daniel Cures Coitino står ägaren till det spanska poolföretaget Polifibra, med fabrik i Madrid, bakom satsningen i Robertsfors.

Villapoolerna som tillverkas i Robertsfors kommer att säljas på den scandinaviska marknaden. Etableringen blir den första i Sverige för de spanska ägarna.

– På så sätt kan vi minska kostnaderna för transporter, och minska utsläppen och kunna leverera snabbt. Idén med vår verksamhet är att man ska kunna beställa poolen i dag och få den i morgon, och bada samma dag.

Medborgarförslag för att mota klimathotet

ROBERTSFORS Förra fredagen höll gruppen Klimat Robertsfors en manifestation utanför kommunhuset då man lämnade ett medborgarförslag på åtgärder för Robertsfors kommun....

Tommy Nilsson sjunger ut

BURTRÄSK Tommy Nilsson, som gör ett stopp i turnén ”Allt som jag känner” och tillsammans med Burträskkören bjuder in till konsert i Burträsk kyrka på fredag kväll.

Krav på åtgärder i arbetsmiljön

ÅNÄSET/BYGDEÅ Arbetsmiljöverket har granskat ett par företag i mellanbygdsområdet och funnit brister som de kräver ska åtgärdas. Rofab i Ånäset och Köksmontören i Bygdeå är de...