Måndag 25 mars 2019

Västerbottens Mellanbygd

Rekordpris på villa – men skicket avgörande

Något som torde vara en rekordvärdering har gjorts då en villa i centrala Robertsfors värderats till 1 750 000 kronor. Marknaden är på väg upp och satsningen på Prästberget är helt rätt tror mäklaren Anna Sundkvist, Fastighetsbyrån.

Robertsfors · Published mar 3, 2019 at 12:20

Från att människor i Robertsfors tidigare gått med tankarna ”Får man det sålt får man vara glad” så har marknaden svängt. Nu förvånar istället priserna.

Anna Sundkvist har nyligen sålt hus för 1,4 miljoner i Robertsfors.

– Det finns en ganska stor marknad som vill ha hus en bit från Umeå och Skellefteå och det tycker jag har ökat. Affärerna vi haft i Robertsfors har ju många gånger gått snabbare än i Umeå, säger hon

Hyreshuset som bygggdes har inneburit den flyttkarusell som förespåtts då människor som flyttat in lämnat sina villor till försäljning.

– Det tänker jag kommer att hända i Bygdeå också, säger Anna Sundkvist.

Att människor erbjuder husen på öppna marknaden istället för att sälja till släkt eller grannar är saker som ökar marknadsvärdet och därmed driver upp priset på alla hus. Men skicket är också till stora delar avgörande.

De stora tomter som planeras på Prästberget är ytterligare ett försäljningsargument.

– Det är ju nya hus som säljs för över fem miljoner i Umeå och då får man en liten plätt. Kan man då bygga ett hus i Bygdeå och få ett annat värde, det är klart att det finns ett intresse.

På Prästberget ska villorna kunna ha väl tilltagna garage. Även det kan innebära att intresset ökar.

– Tittar man på huset i Norra Sandåsen som jag sålde för 3,7 miljoner så var det garaget som var avgörande.

Bättre kommunikationer från Bygdeå än från exempelvis Norra Sandåsen är ytterligare en sak som gör att Anna Sundkvist tror på Prästberget. Tanken att erbjuda en tomt med ett färdigt hus är helt rätt anser hon.

– Det är mycket lättare att sälja ett hus på en tomt än bara en tomt.

Anna Sundkvist Foto: LARS-GÖRAN HALVDANSSON

Medborgarförslag för att mota klimathotet

ROBERTSFORS Förra fredagen höll gruppen Klimat Robertsfors en manifestation utanför kommunhuset då man lämnade ett medborgarförslag på åtgärder för Robertsfors kommun....

Tommy Nilsson sjunger ut

BURTRÄSK Tommy Nilsson, som gör ett stopp i turnén ”Allt som jag känner” och tillsammans med Burträskkören bjuder in till konsert i Burträsk kyrka på fredag kväll.

Krav på åtgärder i arbetsmiljön

ÅNÄSET/BYGDEÅ Arbetsmiljöverket har granskat ett par företag i mellanbygdsområdet och funnit brister som de kräver ska åtgärdas. Rofab i Ånäset och Köksmontören i Bygdeå är de...