Måndag 13 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Robertsfors IK årets orienteringsförening

Robertsfors IK har blivit utsedd till årets orienteringsförening i Västerbotten. En förening som växer och lockar allt fler familjer i mellanbygdsområdet till att börja med sporten. Föreningen har även ett framgångsrikt samarbete med IFK Umeå.

ROBERTSFORS · Published dec 31, 2019 at 11:15

Orienteringen är på frammarsch i Robertsfors och Robertsfors IK blev vald till årets orienteringsförening i Västerbotten i år.

Motiveringen lyder:

"Robertsfors IK fortsätter att växa så det knakar och tillhör numera en av Västerbottens större klubbar och anordnar även uppskattade tävlingar med värmande brasor"

– Det var en jättefin nominering, säger Mia Holmström, som är medlem i föreningen tillsammans med hela sin familj. Maken Per är ledare vid de samordnade träningarna med IFK Umeå.

– För oss är samarbetet väldigt viktigt. På det här sättet utarmar vi inte våra förening och förlorar våra ungdomar till Umeå, utan vi kan fortsätta att växa, förklarar Mia och fortsätter:

– Jag vet inte hur många år som vi har haft det här samarbetet men vi bedriver träningar ihop. Vi brukar ha träningar på måndagar och då åker vi in till Umeå. Vi tar med oss våra ungdomar och har ledare med oss.

Hur många är ni nu i föreningen?

– Vi är cirka 35 stycken i blandade åldrar. Jag började i föreningen när barnen ville börja. Vi springer samma kartor och jag har lärt mig tillsammans med dem.

Förutom att orienteriengen är en trevlig familjesport så är det inte heller en dyr sport att hålla på med.

– Allt som krävs är ett par skor och ett kompass. Det är ingen som kräver att du ska ha de bästa skorna och kompass får vi låna i Umeå.

Vid publik till Viddas koncert

ROBERTSFORS På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

Skrotbilar stort problem

ROBERTSFORS KOMMUN Mer än 140 skrotbilar finns på tomter där Robertsfors kommun vill ha bort större delen av bilarna. Och det kan bli dyrt om anvisningarna att städa inte följs.

Flarkens kapell fyller 100 år

FLARKEN Den gamla skolan blev för trång att hålla till i så Flarkenborna byggde sig ett eget kapell. I år är det 100 år sedan den ståtliga byggnaden invigdes.
Sport