Fredag 16 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Skadegörelse i Robertsfors upprör

Grillplatser har förstörts, inbrott har skett i Rotegården, skräp har spridits från en container. Robertsfors kommun har problem med skadegörelse i samhället just nu.

ROBERTSFORS · Published jun 29, 2018 at 07:15

Robertsfors kommun har de senaste åren satsat mycket tid och pengar på att snygga upp samhället. Men alla är inte lika uppskattande över arrangemangen. Vid den grillplats som byggts bakom Bruksmuseet har en av de prydande cortenplåtarna kastats i Rickleån. Det intilliggande magasinet har brutits sönder och rabatter är överkörda med moped.

Även Rotegården vid Rickleån är utsatt för skadegörelse. Här har förövarna brutit sig in och satt på en vattenkran för fullt. Som tur var tog vattnet undan.

Skräp har också slängts ut från en container upställd vid Tundalskolan.

Tilltagen upprör Magnus Hansson, koncernstrateg.

– Det är klart att vi ser jätteallvarligt på det här. De har eldat inne i magasinet och det är ju fara för deras eget liv. Vår personal får ju jobba ihjäl sig också. Det är fruktansvärt när vi lägger ner mycket jobb på våra parker och vår miljö och så är nån där och förstör, säger han.

Händelserna är polisanmälda och polisen har misstankar om vilka som kan ligga bakom.

– Det är en klick ungdomar i Robertsfors som håller ihop och drar runt och visst vet vi vilka de är. Men att sen kunna tala om att den eller den har gjort det är ju svårare, säger Anders Isaksson vid Robertsforspolisen.

Det är klart att vi ser jätteallvarligt på det här.

Monster invaderade

ROBERTSFORS Det tecknades monster som kanske aldrig förr på biblioteket i Robertsfors under kulturlovet. Illustratören Johan Åberg var den som gav inspiration.

Komiskt med ångest under

Robertsfors I torsdagskväll på Centrumhuset utspelade sig den omtalade föreställningen ”Family Feelings”, som med sina komiska inslag fick hela publiken att fnissa men som också...