Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

BILDSPEL: Skateproffsen undervisade

De unga eleverna på Tundalsskolan hade häromveckan chansen att få undervisning av riktiga skateboardproffs då fyra av Sveriges bästa åkare fanns på plats.

Robertsfors · Published jun 7, 2018 at 11:15

Det var i samband med invigningen av Broarnas park som Erik Woxberg, William Forsberg, Erik Nylander och Rasmus Åkerlund fanns på plats på dagtid för att hålla några kortare workshops för ungdomar från Tundalsskolan.

Under torsdagen var bland annat klass tre i skateparken och fick lära sig mer om både kickbike (sparkcykel) och skateboard. Utbildningen var anpassad efter eleverna.

– Det beror helt på nivå. Alla kommer ju hit med olika förutsättningar, säger Erik Woxberg som åkt skateboard i mer än halva sitt liv.

– Tanken med skateboard är ju att man har ingen tränare som säger åt en hur man ska göra. Man är sin egen tränare och gör precis som man vill. Det är charmen som fick med mig och fått mig att stanna. Jag har åkt sen jag var tolv, säger 26-åringen.

En av eleverna var Lukas Ågren som bland annat tränade på att göra en tail jump med sin sparkcykel.

– Jag har åkt i kanske fem år. Jag började med en liten kickbike när jag var fem. Nu har min lillebror fått den, säger han.

Kickbike är roligt då man kan göra mycket mer saker än med en cykel, tyckte Lukas Ågren som uppskattade att skateparken nu är klar.

– Det är jättebra. Förut fick jag åka till Umeå. Nu kan jag vara i Robertsfors och köra, säger han.

Jag började med en liten kickbike när jag var fem.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...