Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

BILDSPEL: Skateproffsen undervisade

De unga eleverna på Tundalsskolan hade häromveckan chansen att få undervisning av riktiga skateboardproffs då fyra av Sveriges bästa åkare fanns på plats.

Robertsfors · Published jun 7, 2018 at 11:15

Det var i samband med invigningen av Broarnas park som Erik Woxberg, William Forsberg, Erik Nylander och Rasmus Åkerlund fanns på plats på dagtid för att hålla några kortare workshops för ungdomar från Tundalsskolan.

Under torsdagen var bland annat klass tre i skateparken och fick lära sig mer om både kickbike (sparkcykel) och skateboard. Utbildningen var anpassad efter eleverna.

– Det beror helt på nivå. Alla kommer ju hit med olika förutsättningar, säger Erik Woxberg som åkt skateboard i mer än halva sitt liv.

– Tanken med skateboard är ju att man har ingen tränare som säger åt en hur man ska göra. Man är sin egen tränare och gör precis som man vill. Det är charmen som fick med mig och fått mig att stanna. Jag har åkt sen jag var tolv, säger 26-åringen.

En av eleverna var Lukas Ågren som bland annat tränade på att göra en tail jump med sin sparkcykel.

– Jag har åkt i kanske fem år. Jag började med en liten kickbike när jag var fem. Nu har min lillebror fått den, säger han.

Kickbike är roligt då man kan göra mycket mer saker än med en cykel, tyckte Lukas Ågren som uppskattade att skateparken nu är klar.

– Det är jättebra. Förut fick jag åka till Umeå. Nu kan jag vara i Robertsfors och köra, säger han.

Jag började med en liten kickbike när jag var fem.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...