Lördag 24 augusti 2019

Västerbottens Mellanbygd

Skolbuss tappade bakhjul

En fullsatt skolbuss som nyss hämtat upp skolbarn vid Bygdeå skola tappade ena bakhjulet på tisdagseftermiddagen.
Ingen skadades fysiskt vid incidenten.

Bygdeå · Published feb 12, 2019 at 17:03

Händelsen inträffade längs en liten och dåligt plogad skogsväg i Dalkarlså parallellt med E4 vid 15-tiden på tisdagens eftermiddag.

Skolbussen har plats för 22 personer, och den var fullsatt, enligt Sasa Grubor, delägare av Tians Taxi och den som körde bussen.

– Jag kände att någonting var fel, och jag skulle stanna bussen. Men det var för sent. Bultarna lossnade och det vänstra bakhjulet ramlade av och for vid sidan av vägen.

Enligt Sasa Grubor skadades ingen av skolbarnen.

– Nej, ingen blev rädd. Det var ju knappt så att det rullade. Och alla hade bältet på sig. Ingen får åka en halvmeter med mig utan bälte. Det är jag jättenoga med.

Sasa Grubor misstänkte före hjulet lossnade att det kunde vara något fel på fordonet.

– Jag kände att någonting kan ha varit fel när jag var på väg till skolan. Jag kontrollerade bussen innan jag hämtade upp barnen. Men jag hittade inga fel alls.

Han tror att temperaturskillnaden som bussen utsätts för kan ha orsakat att hjulet lossnade.

– Det kan göra att bultarna släpper. Men det kan ju också vara litegrand vad som helst. Det här drabbar framför allt tunga fordon, säger Sasa Grubor.

En ersättningsbuss kom och skjutsade barnen hem.

Många nöjda med "nya" vägen till Bjuröklubb

BJURÖKLUBB Efter vägarbete som tagit ganska lång tid så är vägen till Bjuröklubb så gott som klar. Folk som bor i området verkar tycka att det har varit värt all väntan.

Gatlyskampen fortsätter

LÖVÅNGER Sommaren och semestertiderna börjar gå mot sitt slut. Då måste kampen om byarnas gatlysen intensifieras. Det menar man i Hökmark, som hoppas att övriga byar i kommunen...

Premiär i O-ringen gav Patrik mersmak

DJÄKNEBODA Patrik Jonsson, Djäkneboda, svarade för imponerande insats när han sprang sitt första O-ringen. I Etappstart-Medelsvår 4,0 kom han fyra av 178 startande