Söndag 28 februari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Snabbt ökad smittspridning i Robertsfors

Robertsfors kommun har gått ut med en bekymrad information. Smittspridningen av covid-19 har ökat väldigt snabbt i kommunen.

ROBERTSFORS KOMMUN · Published dec 16, 2020 at 15:15

73 personer har (9/11) smittats med covid-19 sedan pandemins start. Hela 31 av dessa smittades i november.

”Det är inte antalet fall i sig som är oroande, det är ökningstakten. Om smittspridningen fortsätter i samma takt, riskerar vi att hamna i samma scenario som Lycksele och Storuman i samband med julledigheten. Båda dessa kommuner vittnar om ett läge med ett fåtal smittade men där smittspridningen inom loppet av några veckor ökade lavinartat.” skriver kommunen och fortsätter:

”Det är viktigt att vi alla gör vårt yttersta för att följa de skärpta råden där kärnpunkten är att undvika att träffa andra än dem man bor tillsammans med. Det är nu vi har chans att bromsa smittspridningen i vår kommun och därmed även förhindra att smittan tar sig in på äldreboenden.”

Smittspridningen av covid-19 har ökat snabbt i Robertsfors kommun. Foto: PIXABAY
Fler nyheter från Robertsfors och mellanbygden

Sara lär ut skrivande

BYGDEÅ För de som drömmer om att skriva genomförs två kurser under våren i Robertsfors. Det är författaren Sara Wikman, Bygdeå, som genomför kurserna.

VIDEO: Ska dra upp traktor från fem meters djup

DJÄKNEBODA I dag förberedde Ume Assistance, tillsammans med dykare för att dra upp den traktor som åkte genom isen på Djäknebodasjön i Djäkneboda den 17 februari.
Mellanbygden rekommenderar

Fler alternativ för djurjobben

MELLANBYGDEN En bransch där du blir efterfrågad och lätt kan hitta jobb om du är beredd att röra på dig lite. Så ser branschen för djurskötare ut just nu. Dessutom blir...

Nysätrakrets bidrar till utfodring av vilt

ÅNÄSET Det stora snödjupet gör att djuren i skogen har det svårt. Svenska Jägareförbundet har därför gått ut med bidrag till stödutfodring. Nysätra jaktvårdskrets plussar på...

Särskilda boenden snart vaccinerade

MELLANBYGDEN Snart är alla på särskilda boenden i Robertsfors kommun vaccinerade mot covid-19. Men när det gäller vaccinering inom hälsocentralens område finns utmaningar i både...
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport