Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Som det ser ut i dagsläget blir det ingen drive-in bingo i Robertsfors och Ånäset i sommar. Foto: ARKIV

Sommarbingo stoppas av regel om max 50 personer

Drive in-bingon hade fått grönt ljus av kommunen, men när bingoarrangörerna ringde polisen fick de veta att de för närvarande inte får lov att arrangera några bingokvällar i dagsläget. Begränsningen om max 50 personer sätter stopp för planerna och detta är tufft ekonomiskt slag mot idrottsföreningarna.

Robertsfors/Ånäset · Published jun 13, 2020 at 11:15

– Vi hade klart med Folkhälsomyndigheten och kommunen,men så sa dom när vi skulle trycka brickor att polismyndigheten sagt nej. Jag tyckte ju att man sitter var och för sig i sin bil, så jag ringde polisen men de sa nej, det blir en offentlig tillställning och då är det max 50 personer som gäller. Då spelar det ingen roll om man sitter i bilen eller inte, berättar Ingrid Larsson i Robertsfors IK som tycker det är väldigt trist.

– Det är tråkigt för alla, även för föreningen. Det är förödande för oss, vi har haft ekonomi för all ungdomsverksamhet genom bingon och vi har aldrig behövt ta några spelavgifter för barn och ungdomar.

Så då kan det bli förändringar inom föreningen utifrån det här?

– Ja så klart. Vi försöker se över de kostnader vi har. Kollar vi på representationslaget i division 3, så blir det bara en halv serie nu och vi får inga intäkter.

Blir det ett tufft år i år?

– Ja absolut, så är det.

Trots beskedet om bingoförbud har man inte helt gett upp hoppet om att kunna köra drive in-bingo i sommar. Skulle restriktionerna lätta kan det bli tal om att komma igång senare och hålla på in på höstkanten.

– Vi ska söka tillstånd så att vi har det i fall att det blir någon ändring under sommaren så att vi har klart.

Därmed blir det inte heller någon drive in-bingo i Ånäset. Även här kommer det att bli ekonomiskt kännbart för Nysätra IF.

– Jo så är det, men så är det ju för många föreningar nu. Vi får ta det i år helt enkelt och försöka minska utgifterna, köra mer uteverksamhet och inte hyra hallarna fullt lika länge, säger Evelina Hermansson i Nysätra IF.

Föreningen är inställd på att ett förlorat bingoår 2020, men utesluter inte helt möjligheten att köra drive-in bingo om restriktionerna skulle lätta.

– Vi har inga planer på det, men nog skulle vi nog ta oss en funderare, säger Evelina Hermansson.

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Robertsforsbornas skit ska lösas

ROBERTSFORS KOMMUN Det kommunala avloppsnätet kommer att kräva stora investeringar de närmaste åren. Vissa åtgärder är också mer brådskande då vite annars risker att dömas ut.

För hög fart även i Ånäset

ÅNÄSET Även i Ånäset och Flarken är hastigheten alldeles för hög många gånger. Vägen förbi skolan i Ånäset är ett exempel. Erland Robertsson bor i Ånäset och jobbar i Flarken....
Sport