Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Späckat på elevens val-vecka

Det var ett fullmatat program när eleverna på mellanstadiet i Robertsfors hade sin elevens val-vecka. Nytänket handlar om att eleverna ska få prova så många aktiviteter som möjligt.

Robertsfors · Published jun 1, 2018 at 07:15

Tidigare har eleverna på Tundalsskolan fått välja sitt elevens val och sedan haft någon lektionstimme per vecka under terminen. Det här ändrade man på förra året.

– Har du elevens val en gång per vecka är det inte säkert att de får sitt förstahandsval. Här har de mycket mer att välja på och de flesta får sitt förstahandsval, säger Ingela Burlin, lärare på Tundalsskolan.

Och det var verkligen en mängd aktiviteter som fanns att välja på. Exempelvis dans, fotbollsgolf, digital musik, pyssel, skateparken, baka bröd, programmering, teknik och en hel del annat.

Skateparken var naturligtvis populär och här återfanns ett rejält gäng. Mestadels killar men en av de två tjejerna i parken var Viktoria Högberg som åkte kickbike.

– Jag lärde mig för inte så länge sen. Men det är jättekul, säger hon.

Vad ska du göra sedan under veckan då?

– Jag ska hoppa hopprep och rida.

Utanför bagarstugan på Bruksområdet satt ett gäng och täljde sälgpipor under ledning av Erik Ahnqvist. Inne i bagarstugan bakades det tunnbröd för fullt. En av eleverna där var Wilma Jonsson.

– Det är väl roligt att få testa nåt nytt och baka med lite ovanligare recept, sade Wilma som sedan både skulle till utegymmet bredvid skateparken och hinna med att ha hemkunskap.

Det är roligt att få testa nåt nytt och baka med lite ovanligare recept.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...