Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Späckat på elevens val-vecka

Det var ett fullmatat program när eleverna på mellanstadiet i Robertsfors hade sin elevens val-vecka. Nytänket handlar om att eleverna ska få prova så många aktiviteter som möjligt.

Robertsfors · Published jun 1, 2018 at 07:15

Tidigare har eleverna på Tundalsskolan fått välja sitt elevens val och sedan haft någon lektionstimme per vecka under terminen. Det här ändrade man på förra året.

– Har du elevens val en gång per vecka är det inte säkert att de får sitt förstahandsval. Här har de mycket mer att välja på och de flesta får sitt förstahandsval, säger Ingela Burlin, lärare på Tundalsskolan.

Och det var verkligen en mängd aktiviteter som fanns att välja på. Exempelvis dans, fotbollsgolf, digital musik, pyssel, skateparken, baka bröd, programmering, teknik och en hel del annat.

Skateparken var naturligtvis populär och här återfanns ett rejält gäng. Mestadels killar men en av de två tjejerna i parken var Viktoria Högberg som åkte kickbike.

– Jag lärde mig för inte så länge sen. Men det är jättekul, säger hon.

Vad ska du göra sedan under veckan då?

– Jag ska hoppa hopprep och rida.

Utanför bagarstugan på Bruksområdet satt ett gäng och täljde sälgpipor under ledning av Erik Ahnqvist. Inne i bagarstugan bakades det tunnbröd för fullt. En av eleverna där var Wilma Jonsson.

– Det är väl roligt att få testa nåt nytt och baka med lite ovanligare recept, sade Wilma som sedan både skulle till utegymmet bredvid skateparken och hinna med att ha hemkunskap.

Det är roligt att få testa nåt nytt och baka med lite ovanligare recept.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...