Tisdag 19 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Straffkaoset på Stantorsvallen

I lördagens division 4-match var Robertsfors IK ute efter revansch för poängtappet i premiären mot Burträsk. Så blev det också, men det satt hårt åt. Efter tre straffsparkar vann RIK till slut med 3-2.

ROBERTSFORS · Published aug 6, 2018 at 12:30

Båda lagen behövde vinna för att studsa tillbaka efter inledande förluster i höstpremiären, RIK med 2-3 mot Jörn och BIK med 2-4. Hemmalaget ville dessutom få med sig ett bättre resultat än i säsongspremiären, då det snopet blev 1-1 mot BIK.

– Det är revansch som gäller, men vi får ta det med ffull respekt. Mot Jörn spelade vi bra, men förlorade ändå, sa RIK-tränaren Johan Eriksson.

Jörns vinst innebar att Burträsk återigen var tabelljumbo.

– Vi får göra så gott vi kan idag med mycket folk borta. Målet är en poäng och sen får vi se om det räcker till mer, sa spelande BIK-tränaren Anton Lundstedt.

Matchen inleddes precis som vårpremiären, med mycket bollinnehav för RIK och ett Burträsk som bara fick jaga. Undantaget var att första målet kom mycket tidigt. Redan i sjunde minuten kunde Joakim Johansson bredsida in en hörna, ensam på bortre stolpen.

Burträsks enda farlighet i första halvlek var en solklar straff efter att Hugo Andersson manglats omkull. Niklas Stadig rullade säkert in den och 1-1 i paus.

Tidigt i andra halvlek satte Linus Näslund 2-1 med en flipperkula efter hörna. Men snart pekade domaren på nytt på straffpunkten för Burträsk. Robby Brännström satte 2-2 via stolpen.

RIK klarade att hantera chocken så pass bra att man skapade ett skottläge i straffområdet, där bollen tog på Anton Lundstedts hand, må så vara tätt intill kroppen. Domaren var mer eller mindre tvungen att blåsa straff.

Skyttekungen Joakim Johansson rullade in bollen utan betänkligheter med tio minuter kvar.

– Jag är för gammal för att få nerver på en straffspark. Vi får ta nya tag och försöka spela bättre kommande matcher, sa tvåmålsskytten.

För seger med 3-2 blev det, även om det satt långt inne. Det märktes på Johan Erikssons lätt röda ansiktsnyans efter slutsignalen.

– En rättvis seger, men det hade behövts fem mål till för att jag skulle vara nöjd. Det sitter lite i huvudet på grabbarna i jämna matcher, det gjorde det även i fjol.

Anton Lundstedt var lätt nedstämd efter förlusten.

– En ganska okej insats med det material vi har, men de är bättre bollspelare.

Robertsfors-Burträsk: 3-2 (1-1)

1-0 ('7) Joakim Johansson, 1-1 ('31) Niklas Stadig (straff), 2-1 ('48) Linus Näslund, 2-2 ('57) Robby Brännström (straff), 3-2 ('80) Joakim Johansson (straff)

Avslut (på mål): 27-5 (18-3)