Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Det kan handla om en tvist i det misstänkta stöldförsöket i Robertsfors, menar åklagare Anders Norberg. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Telefoner töms i pågående serverstöldutredningen

Den tekniska utredningen i det misstänkta stöldförsöket vid serverhallarna i Robertsfors pågår för fullt. Utredningen är inne i en lugnare period då förhören av de tyska parterna, både misstänkta och övriga aktörer nu är genomförda.

Robertsfors · Published nov 29, 2018 at 07:15

Efter häktningsförhandlingar som nyligen leddes av jouråklagaren vid Umeå tingsrätt, försattes de sex gripna, tillika tyska männen, som misstänks för att ha utfört ett stöldförsök av servrar till ett värde av 15 miljoner kronor på fri fot.

Tingsrätten släppte samtliga då man ansåg att bevisen inte nådde upp till sannolika skäl för brottet, vilket är den högre misstankegraden.

– Men misstankarna kvarstår, det är inte avskrivet på något vis, betonar åklagare Anders Norberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Det har nu varit en intensiv förhörsvecka, men förhören är avslutade för den här gången.

– Tyskarna är nu återförda efter att de har förhörts. Nu pågår en teknisk genomgång, bland annat tömmer man lite telefoner. Så nu är utredningsarbetet inte lika intensivt.

Enligt Anders Norberg kan det vara tal om något civilrättsligt mellan de tyska parterna.

– Ja man kan ha uppfattningen att de inte är överens.

Så det är olika bud bland dem om vem som har rätt till servrarna?

– Ja så kan man säga.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...