Onsdag 12 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Gruppen Vidda består av från vänster: Sanna Lundberg, Lovisa Wangby, Amanda Liljestrand och Hanna Lindberg. Foto: CALLE RISING

Vid publik till Viddas koncert

På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

ROBERTSFORS · Published jul 11, 2020 at 11:15

Flickorna i gruppen Vidda blandade folkmusik, visor och psalmer, ja till och med en sång av Peps Persson, allt i egna arrangemang.

Just låten av Peps Persson introducerades lustigt.

– Ni vet han med Oh Boy, vilket vackert väder, sa Sanna Lundberg, fast så kul skall vi inte ha nu.

Föreställningen var en blandning mellan klockren fyrstämmig sång som framfördes á capella, och musikframträdanden där Lovisa Wangby spelade cello och Sanna Lundberg fiol.

– Vi har sjungit tillsammans i olika sammanhang sedan vi var barn, förklarar Hanna Lindberg, men nu bor vi på olika ställen i landet och sammanstrålar bara under sommaren, då vi ger ett antal koncerter.

Gruppen består av Amanda Liljeström, sång, Hanna Lindberg, sång, Sanna Lundberg, sång och fiol och Lovisa Wangby, sång och cello.

Gruppens namn är en historia i sig. Då man saknade ett namn på gruppen tog man emot förslag från publiken, men kom ändå inte på något som föll alla gruppens medlemma på läppen.

Men så en dag, när Lovisa Wangby spelade Alfapet, så bildade de små bokstavsbrickorna plötsligt ordet ”Vidda” - och där och då fick den skönsjungande kvartetten sitt namn.

Sommarmusiken är som allt annat i år Covid19-påverkad.

På grund av gällande coronarestriktioner är antalet besökare i Bygdeå församlings kyrkor begränsat till 40 personer. Kommer det fler besökare än så, tvingas de tyvärr att vända vid dörren.

Det gäller att komma i god tid då inga platser kommer att reserveras.

Alla besökare uppmanas att hålla rekommenderat avstånd både i och utanför kyrkan. Av denna anledning är vissa bänkrader avspärrade, så att besökarna inte kan komma för nära varandra.

Publik med symptom på förkylning ombedes vänligen att stanna hemma.

Men så kul skall vi inte ha det nu.

Musik i sommarkväll i Bygdeå församling

Söndag 12 juli 2020 19:00 i Överklintens kyrka

Psalmporträtt med Adrian & Stina Bohlin

Söndag 19 juli 2020 19:00 i Bygdeå kyrka

Duo Tvärdrag; Astrid Eriksson och Lukas Nordanskog.

Söndag 26 juli 2020 19:00 i Nysätra kyrka

Skuggsystrar; Therése Thylin och Lotta Karlsson.

40

personer får komma in i kyrkan i dessa coronatider. Kommer det en 41 besökare, får hen vända i dörren.

Detaljplan till domstol

ULLDALSVIKEN Ett beslut om detaljplan för ett område i Ulldalsviken överklagas till mark- och miljödomstolen. En person är kritisk mot delar i detaljplanen och vill se att...

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Nya rutiner men arbetet flyter på i primärvården

Mellanbygden Coronakrisen har inneburit ett nytt läge för vården där många har undvikit att gå dit av rädsla för covid-19 och nya rutiner har behövt skapas. Men arbetet har...
Sport