Tisdag 11 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Yvonne är ny chef på Westmans

När du i en nära framtid besöker det klassiska haket Westmans Café & Bar i Bygdsiljum, är tanken att du allt mindre skall få känslan av gatukök och i stället erfara att du är på en restaurang. Så kommer det att bli om Yvonne får bestämma. Och det är ju det hon får.

BYGDSILJUM · Published jul 23, 2020 at 11:15

När anrika Westmans Café & Bar gick i konkurs behövde de boende i Bygdsiljum med omgivning inte gå hungriga särskilt länge.

BUAB, Bygdsiljum Utveckling, köpte fastigheten, och strax lades landgången ut och det stod en ny kapten vid rodret; Yvonne Norman Håkansson.

– Vi hann inte riktigt mer än att bestämma oss på torsdagskvällen att vi skulle öppna på lördagen, berättar Yvonne, inga annonser eller så, vi bara skrev ut på facebook och satte ut en skylt på vägen, och vi höll på att dräpa oss.

Ännu är logistiken inte riktigt på plats och detta i kombination med en oväntat stor tillströmning av kunder gjorde första veckan till ett riktigt kaos.

– Mitt i alltihopa så gick ugnen sönder, berättar Yvonne, och jag blev så rädd att knäna börja skaka på mig.

Men med hjälp av pizzaugnen så fick även den dagens besökare varm mat på sina tallrikar.

– I höst kommer min svåger och hjälper mig, och han är en fantastisk kock säger Yvonne, och då skall vi ha riktigt roligt, framförallt på helgerna.

– Jag vill ju att Westmans skall vara en restaurang, avslutar Yvonne, nu är det ju mer ett gatukök, och det tycker jag inte är så kul.

Ökat intresse för båtliv ger fler oerfarna på sjön

BÅTLIV När fler väljer att semestra på hemmaplan har även intresset för båtar stigit rejält. Under maj månad ökade sökningarna efter båtar med 887 procent jämfört med maj ifjol....

Nya rutiner men arbetet flyter på i primärvården

Mellanbygden Coronakrisen har inneburit ett nytt läge för vården där många har undvikit att gå dit av rädsla för covid-19 och nya rutiner har behövt skapas. Men arbetet har...

Kritisk till gödslingen

INRE ULTERVATTNET Martin Bäckman i Inre Ultervattnet menar att många bönder gödslar för mycket nu för tiden, vilket leder till att det växer igen. Bland annat drabbas hav, sjöar...
Sport