Onsdag 20 januari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Yvonne är ny chef på Westmans

När du i en nära framtid besöker det klassiska haket Westmans Café & Bar i Bygdsiljum, är tanken att du allt mindre skall få känslan av gatukök och i stället erfara att du är på en restaurang. Så kommer det att bli om Yvonne får bestämma. Och det är ju det hon får.

BYGDSILJUM · Published jul 23, 2020 at 11:15

När anrika Westmans Café & Bar gick i konkurs behövde de boende i Bygdsiljum med omgivning inte gå hungriga särskilt länge.

BUAB, Bygdsiljum Utveckling, köpte fastigheten, och strax lades landgången ut och det stod en ny kapten vid rodret; Yvonne Norman Håkansson.

– Vi hann inte riktigt mer än att bestämma oss på torsdagskvällen att vi skulle öppna på lördagen, berättar Yvonne, inga annonser eller så, vi bara skrev ut på facebook och satte ut en skylt på vägen, och vi höll på att dräpa oss.

Ännu är logistiken inte riktigt på plats och detta i kombination med en oväntat stor tillströmning av kunder gjorde första veckan till ett riktigt kaos.

– Mitt i alltihopa så gick ugnen sönder, berättar Yvonne, och jag blev så rädd att knäna börja skaka på mig.

Men med hjälp av pizzaugnen så fick även den dagens besökare varm mat på sina tallrikar.

– I höst kommer min svåger och hjälper mig, och han är en fantastisk kock säger Yvonne, och då skall vi ha riktigt roligt, framförallt på helgerna.

– Jag vill ju att Westmans skall vara en restaurang, avslutar Yvonne, nu är det ju mer ett gatukök, och det tycker jag inte är så kul.

Fler nyheter från Robertsfors och mellanbygden

Eric på Näsets öde i en ny bok

ROBERTSFORS Han medverkade i tre krig, skottskadades men överlevde och pensionerades från det militära med Kaptens grad. Historien om Eric Ahlqvist som bosatte sig på en gård i...
Mellanbygden rekommenderar

Irritation vid återvinning

BURTRÄSK Under december drog utbildningen för ÅVC-kort i gång i Burträsk. Efter helgerna var det flera som tänkte testa konceptet i praktiken, men de fick vände hem irriterade,...

En fjäderlätt cupsatsning

DJÄKNEBODA Coronapandemin gör det fortfarande svårt för idrotten, men nu kommer ett initiativ som kan lysa upp vårvintern 2021. En gles badmintoncup kommer avgöras i Djäkneboda...

7-mila skjuts fram en månad

ROBERTSFORS/VINDELN 7-milas arrangörer valt att skjuta fram den klassiska tävlingen – som var planerat till 21 februari – till den 21 mars.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport